Oldies but goldies: meet onze ouderwetse kamerplanten!

Oldies but goldies: meet onze ouderwetse kamerplanten!

Terug van weggeweest, de retro kamerplant! Want zeg nou zelf, jouw vintage vondsten van de kringloop gaan toch echt pas stralen als deze gestyled worden met zo’n fijne, groene amigo. Ouderwetse kamerplanten geven jouw interieur net die extra vintage vibe. Niet getreurd, ook in een modern interieur doen deze oude rakkers wonderen. Zet ze in aardewerk potten, groepeer ze en jouw planten hoekje is ready to shine!

Benieuwd welke ouderwetse kamerplanten jouw interieur dat vintage gevoel geven? Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet:

1. De cactus
Howdy Cowboy! Je kent ze vast wel uit de Western-films; cactussen met het liefst twee van die grote armen. Een echte topper voor jouw vintage interieur. Daarnaast is deze hippe kamerplant ook nog eens niet dood te krijgen. Dus mocht jij niet zulke groene vingers hebben, dan is dit een tip van Flip - uhm Plantsome!

2. De monstera
Meet Alfredo, een echte ‘Oldie but goldie’. Sinds een aantal jaar weer immens populair, maar dat hoeven we je niet te vertellen. Grappig dat deze amigo vroeger al terug te vinden was in het interieur van opa en oma en nu weer vele huiskamers een groene boost geeft. Enneh, hoe lichter de plant staat, hoe groter de gaten in de bladeren worden!


3. Vetplantjes
Aloe you vera much! De vetplant heeft een iets wat ouderwets imago, maar als je het ons vraagt mogen de woorden ‘saai en suf’ vervangen worden door ‘hip en trendy’. Deze vette vrienden verdienen dan ook een plaatje op de lijst van hippe kamerplanten. 

4. De ficus
What the ficus going on? Nou, dat zal deze plantenfamilie niet snel zeggen. Deze retro plantenfamilie, die al decennia meegaat, is een van de meest populaire kamerplanten. De kracht zit hem in de grote verscheidenheid aan subsoorten die er zijn. Van groot tot klein, van statig en klassiek tot hip en trendy. Een soort die dus niet mag ontbreken in dit vintage lijstje.

5. De begonia
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is.. GROEN! Ja, veel van onze vrienden zijn groen, maar er zijn ook vintage pareltjes die andere kleuren en printjes met zich meebrengen. Wij doelen natuurlijk op de Begonia Maculata, a.k.a. de stippenplant. Wedden dat deze amigo de show steelt in jouw interieur?

6. De pannekoekenplant
Wie kent hem niet? Met zijn ronde vormen past de Pilea Perpero-, eh.. pannenkoekenplant, volledig in een vintage interieur. Stap binnen bij de buurvrouw, je zus of je vriendin en je komt deze plant tegen. Hij is niet meer weg te denken uit ons interieur!

7. De sansevieria
Deze amigo’s behoren wat ons betreft tot de meest retro kamerplanten die er zijn. Door zijn puntige bladeren, gele randen en een kek motiefje, is deze plant één en al vintage. Daarnaast is de Sansevieria is een van de makkelijkste planten om te verzorgen. Je kan deze plant, in tegenstelling tot vele andere, in principe alleen dood krijgen door 'm te veel water te geven. 8. De hangplant
Hang in there! Ik hoor het je denken, waar blijven die old school hangplanten in dit lijstje? Last but not least.. de hangplant! Deze groene, hangende matties stralen één en al seventies uit. Er zijn veel verschillende soorten rebelse hangers, dus voor ieder wat wils. 

Stiekem zijn wij onwijs nieuwsgierig naar deze vintage pareltjes bij jou thuis! Maak een mooie kiek van jouw amigo’s en deel deze met ons op Instagram of Facebook. Heb je specifieke vragen over de verzorging van deze ouderwetse kamerplanten? Onze Plantenservice is 24/7 beschikbaar om al je groene amigo vragen te beantwoorden!


Meer lezen? Check deze artikelen eens:
Caladiums: de mooiste meisjes van de klas
- De perfecte pot voor ieder interieur
- Welke plant is dit? Drie handige apps!

Fotocredits
Headerfoto: Prudence Earl, via Unsplash
Foto 1: Brina Blum, via Unsplash
Foto 2: Ceyda Çiftci, via Unsplash

Verder lezen

    ... ...