Maximalistisch interieur

Wat is maximalisme?

Minimalisme ken je ongetwijfeld wel, en zo niet heb je in ieder geval vast wel eens het mantra ‘less = more’ voorbij horen komen. Bij maximalisme is het juist omgekeerd: ‘more = more’! Een onopgeruimde studentenkamer is alleen niet persé maximalistisch, want deze interieurstijl gaat een stuk verder alleen de hoeveelheid spullen die je in een ruimte zet. It’s all about the mixing & matching!

Kleuren

Maximalisme staat bekend om uitbundig kleurgebruik! Volle, warme kleuren, of juist donkere juweeltinten. Je kan het zo gek niet verzinnen of maximalisten weten de kleuren toch op een mooie manier te combineren. 

Patronen

Het liefst zo veel mogelijk. Om te voorkomen dat je interieur té druk wordt, is het alleen wel aan te raden dat je patronen altijd een soort overlap hebben in kleur met de rest van je kleurenpalet. Dezelfde kleur geel als je bank kan je bijvoorbeeld makkelijk in een kleiner bloemenpatroon terug laten komen!

Vormen & texturen

Je zou het bijna niet raden, maar ook hier geld weer des te meer, des te beter. Uitgesproken vormen kan je terugbrengen in je meubilair en accessoires, evenals texturen. Combineer glanzende met matte afwerkingen, hoeken met rondingen en grof met verfijnd. Het gaat allemaal om een contrast creëren! 

Welke planten passen erbij? 

Omdat maximalisme zo persoonlijk is hangt de mooiste match volledig af van hoe je het toepast, maar daarnaast zijn meer planten dus eigenlijk ook gewoon.. meer beter! We hebben de plantenadviezen naast elke foto gebaseerd op het combineren van bladpatronen, kleuren en verschillende groottes om zo veel mogelijk variatie en contrast te creëren.

Het enige wat jij verder thuis nog hoeft te doen, is rekening houden met hoeveel licht jouw toekomstige groene amigo’s in hun nieuwe huis krijgen.

Is maximalisme niet helemaal jouw ding?

We lichten deze maand onze vier favoriete interieur stijlen uit, inclusief bijpassend plantenadvies. Ga voor retro met mid-century modern, warm minimalistisch met Japandi of hou het stoer en strak met industrieel!

Foto credits
Foto 1 – Domino
Foto 2, 3 – Domino
Foto 4 – Domino

Ga voor een andere stijl