Verhuis je plantenfeestje naar buiten!

Verhuis je plantenfeestje naar buiten!

Je bent aan het genieten op je dak-ter-ras. Overhemd op een kiertje in je linker een biertje, maar toch voel je je een beetje eenzaam. Ja juist! Je amigo’s zijn niet van de partij.  Gelukkig is het voor jou is het voorjaar begonnen dus dat betekent: plantenfissa! Ook buiten.

Even buitenspelen

Er zijn namelijk heel wat planten die gezellig met je mee naar buiten willen verhuizen. Sterker nog, er bestaan zelfs amigo’s die het hele jaar door buiten kunnen vertoeven 'Plantsome buitenplanten'. Welke dan? We got yo back. Hier vind je alles wat je wil weten over ons buitenassortiment! 

Planten die maar al te graag met jou mee naar buiten willen in de zomer zijn planten zoals de Kentiapalm, Strelitzia, Yucca, Bananenplant, Monstera en alle cactussen- en vetplanten. Je kan het plantenfeestje mee naar buiten nemen zodra de temperatuur ’s nachts boven de 15 graden blijft. Let wel op! Planten in de volle zon lusten ook wel een extra slokje water.


Van potje getikt?!

Er staan een hoop amigo’s in hun potje te springen om naar buiten te mogen, maar welke potten zijn hier eigenlijk geschikt voor? Het belangrijkste is dat de pot die je buiten hebt staan regenwater af kan voeren. Anders verzuipen de wortels van je plant en dat is niet best..

Onze Stan de terracottapot weet hier wel raad mee. Deze pot heeft namelijk een gat onderin de pot zodat het water weg kan lopen, maar houdt de boel wel netjes door de aarde op te vangen met zijn schoteltje.

Ga je nou toch voor een plant met een pot zonder gat? Dat kan ook wel, maar zorg er dan voor dat je de pot vaak genoeg leeg laat lopen. Je wil namelijk echt niet dat er te veel water in je plantenpot blijft staan.


Hoge bomen vangen veel..

.. wind! Oké. Planten mogen van jou gezellig mee buitenspelen. Dat betekent niet dat deze amigo’s overal kunnen overleven. Het zijn nog steeds kwetsbare jongens die niet zo goed tegen een (wind)stootje kunnen. Over het algemeen moet je de buitenplanten zo veel mogelijk uit de wind houden. Anders beschadigen hun bladeren en dat is geen fraai gezicht.

 

Dus! Als je het plantenfeestje naar buiten verhuist, is het super belangrijk om rekening te houden met de potten waar ze in staan, de temperatuur in de nacht en de standplaats ten opzichte van de wind. Gesnopen? Mooi. Hey, DJ! draai nog maar een plaat.

 

Benieuwd naar onze andere voorjaarsverzorgingstips? Check dan deze blog, heel gauw! Oh en voor alle planteninspo ben je op onze Instagram en Facebook op het goede adres.

Verder lezen

    ... ...