Plantsome’s lentekriebels

Plantsome’s lentekriebels

Als ik zeg ‘lente’ zeggen jullie ‘kriebels’! Lente..? Oké, misschien werkt dit niet zo goed in een blog als in het echt. Maarrrr, dat mag de lentepret niet drukken! Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent feest! Waarom? De temperaturen schieten weer omhoog en dat betekent in plantenland dat jij je groene vingers weer aan het werk mag zetten. Whoop whoop!

Jouw groene vrienden staan te trappelen om de langverwachte verpot- en steksessies die je het hele najaar hebt moeten skippen. Daarnaast verandert het warmere weer een hoop in de verzorgingsvoorkeuren van jouw amigo’s. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Plantsome to the rescue! De komende 6 weken gaan we je volpompen met alle tips en tricks die jij nodig hebt om jouw groene clubje lente-klaar te maken.

 

Drink met mate!

Niet alleen wij genieten van een lekker drankje in de zon. Jouw bladmatties lusten ook wel een extra slokkie. Door de verhoogde temperaturen moeten planten goed hydrateren. De plantenvoeding gaat er trouwens ook weer in als zoete koek. In de lente gaan ze namelijk ook meer energie verbruiken dan in de winter. Meer weten? Lees er hier alles over!

 

Lekker stekkie

We hebben heel het najaar geduldig gewacht totdat het ein-de-lijk weer een stukkie warmer wordt, maar het voorjaar is dan eindelijk daar. Plantsome verklaart hierbij het stekseizoen voor.. geopend! Dit is de periode waarin jouw soon-to-be-stekkies het beste kunnen groeien op water of in de aarde. Schiet je al helemaal in de stekstress omdat je niet zo goed weet hoe je moet beginnen? Geen paniek! In deze blog leren we je alles over stekken.

 

Wat pot je nou?

Je kent het wel, van die puberende amigo’s die ieder jaar weer zó hard groeien dat ze uit hun potje barsten. Jouw planten verdienen eens in de zoveel tijd nou eenmaal een nieuwe pot. Om te voorkomen dat jouw groene vrienden koude voeten krijgen tijdens jouw verpotsessie, is de lente hét perfecte moment om hiermee te starten. Wij helpen je er in deze blog mee op weg welke producten, potten en verpottechnieken er zijn om jouw plant het mooi nieuwe huisje te geven.

 

Sta je lekkah!

Denk je net een lekker plekje voor jouw amigo te hebben gevonden, gaat de zon zich er ineens weer mee bemoeien! De beste plantstandplaatsen zijn volledig afhankelijk van de seizoenen. In de winter gaan sommige planten juist heel erg lekker op een plekje in het raam omdat ze genoeg daglicht willen vangen. Terwijl ze in de zomer in de volle zon juist weer levend kunnen verbranden. Hoe jij het perfecte plekje voor jouw bladmattie vindt, ontdek je hier!

 

Verhuis je plantenfissa naar buiten!

Je bent aan het genieten op je dak-ter-ras, overhemd op een kiertje in je linker een biertje. Maar toch voel je je een beetje eenzaam. Ja juist! Je amigo’s zijn er niet. Gelukkig is het voor jou is het voorjaar dus dat betekent plantenfissa, ook buiten! Er zijn namelijk heel wat planten die gezellig met je mee naar buiten willen verhuizen. Sterker nog, er bestaan zelfs amigo’s die het hele jaar door buiten kunnen vertoeven. Welke dan? We got yo back. Hier vind je alle buitenplanteninfo!

 

Ben je ook zo’n planthousiasteling en ligt er door alle lentekriebels potgrond door heel je huis? Ben je aan het stekken geslagen of heb je een van die buitentoppers op je balkonnetje neergeknald? Laat het ons zien op Instagram met de hashtag #showmeyourplantsome in je feed! Het allerleukste plantenkiekje wint €50 Plantsome tegoed. Wil je winnen, toch?

 

Op zoek naar planteninspiratie? Check onze Instagram en Facebook voor onze knapste plantenkiekjes, tips en tricks!

Verder lezen

    ... ...