Pampasgras snoeien? Zo doe je dat!

Pampasgras snoeien? Zo doe je dat!

Het is niet groen - of nou ja, deels -, maar wel één van onze ultieme favorieten: pampasgras! Pampasgras is niet meer weg te denken uit het interieur van menig mom-blogger, maar buiten staan ze ook als een zonnetje. Hoe snoei je die kekke pluimen? Wij helpen je graag een handje. Leggo!


Wat heb je nodig voor het snoeien van pampasgras?
Je hebt maar een paar dingen nodig om dit klusje te klaren, namelijk een (elektrische) snoeischaar en handschoenen. Die laatste is belangrijk, want de bladeren kunnen behoorlijk scherp zijn. Een heggenschaar in plaats van een snoeischaar is soms ook geen overbodige luxe, want als je pampasgras meer op een uit de kluiten gewassen oerwoud lijkt kan je beter grover geschut gebruiken.


Hoe snoei je pampasgras?
Je knipt het pampasgras ongeveer 25 centimeter boven de grond af. Dat is een hele hoop als je een flinke bos hebt staan, maar wel het beste voor je plant. Zo zorg je ervoor dat hij niet uitdroogt en gaat hangen en er weer nieuwe stengels gaan groeien.


Wanneer snoei je pampasgras?
Sta je klaar met je schaar en heb je moed verzameld om aan deze klus te gaan beginnen? Dan is alleen de timing nog belangrijk. Want wanneer snoei je pampasgras? Je kunt dit het beste iets voor het begin van de lente doen. Let op: doe het niet als het buiten nog vriest, dan kan de plant afsterven. Zorg er wel voor dat je het doet voordat de plant nieuwe groene stengels krijgt.

Pampasgras niet snoeien? Dat is helaas geen optie. Pampasgras is namelijk één van de bekendste siergrassen die in de winter bovengronds afsterft. Het bosje laten staan en hopen voor een enorme glow-up is dus helaas geen optie. 


Pampasgras pluimen drogen?
Wil je je pampasgras feestje van buiten naar binnen verplaatsen? Doe dit dan aan het einde van de zomer. Je wilt natuurlijk dat de pluimen zo mooi mogelijk zijn als je ze gaat drogen en dan is wachten tot de snoeibeurt niet de beste optie. Het drogen van deze knappe pluimen is easy-peasy, zet ze in een droge vaas en ze drogen vanzelf aan de lucht. Chill! Merk je dat ze uitvallen of heb je last van hooikoorts? Spuit ze dan in met haarlak. Wel ff buiten doen, want anders wordt je gegarandeerd high van dit goedje. 

Pampasgras kopen?

Wil je deze mooie pampasgraspluimen in huis halen? Mooi! Wij hebben namelijk sinds kort de Cortederia selloana Evita voor je in ons assortiment staan. 


Toch nog vragen over dit klusje? Je kunt altijd even aan de bel trekken bij onze klantenservice als je vragen hebt. Ze staan je met veel planthousiasme te woord. Pinky promise!


Headerfoto: bruno neurath-wilson via Unsplash

Verder lezen

    ... ...