Support biodiversiteit met deze 3 toppers!

Support biodiversiteit met deze 3 toppers!

Jawel, jawel.. 22 mei is het de dag van de biodiversiteit. De hoogste tijd voor jou om je buitenruimte te voorzien van bio-vriendelijke producten. Red de bijen met een bijenhotel of ga vogel spotten en installeer een vogelhuisje in je tuin! 

 

Bijenhotel

Slecht nieuws: de bij is wereldwijd een bedreigde diersoort. Goed nieuws: jij kan een handje helpen! Dat bijen belangrijk zijn voor het milieu is geen geheim. Zo ongeveer 80% van het groente en fruit dat in de supermarkt ligt, hebben we te danken aan deze bijen en ze staan bekend als de super-bestuivers van bloemen onder de insecten. Genoeg reden om ze te redden, toch? Met een bijenhotel geef je ze veilig onderdak en kunnen ze zich rustig voortplanten. #savethebees!

 

Vogelhuisje

Hoe meer vogels, hoe beter! Vogels zijn kanjers in het verspreiden van zaden over de hele wereld. Van de bessen die ze eten, poepen ze de zaden gewoon weer uit. Vies verhaal misschien, maar zo is natoer. Creëer daarom een veilige plek voor vogels om hun eieren te leggen met een vogelhuisje. Zo kan jij je hobby vogel spotten oppakken én help je mee aan de voortplanting van onze gevleugelde vrienden.

 

Insectenhotel

Help het ecosysteem op weg door een insectenhotel te plaatsen. Met dit houten buurthuis maak jij de perfecte verblijfplaats voor insecten in je tuin of op je balkon. Dit is niet alleen een hele bewuste keuze voor het milieu en biodiversiteit, maar je hebt er zelf ook nog profijt van. Insecten bestrijden namelijk ongedierte in je tuin zoals bladluizen en rupsen. Zo blijven jouw buitenplanten ook nog eens langer in leven. Een win-win situatie noem je dat. 

 

Op de hoogte blijven van alle plantentips, gloednieuwe producten én speciale deals? Dat doe je hier!

Verder lezen

    ... ...