Standplaatsen voor je buitenplanten

Standplaatsen voor je buitenplanten

De één staat het liefst de hele dag te bakken in de zon en de ander geniet toch meer van een lekker parasolletje: onze buitenplanten weten éxact wat ze willen. Nu jij nog! Want, even eerlijk het vinden van een goede standplaats voor je buitenplanten blijkt toch moeilijker dan gedacht. No worries! Hieronder lees je alles over het vinden van het perfecte plekje in je tuin of op je balkon

Bepaal de plek op een zonnige dag!
Op een lekkere lentedag kun je exact bepalen hoeveel zon er in je tuin valt en welke gebieden dus onder schaduw, halfschaduw of volle zon vallen. Hoe je dit het beste kunt bepalen? Timen! Terwijl jij achterover leunt met een lekker boek zet je een timer op verschillende gebieden in je tuin:

  • Heb je maximaal 2 uur zon? Dan valt dit gebied onder schaduw
  • Schijnt het zonnetje tussen de 2 en 4 uur in dit gebied? Dan noemen we het halfschaduw.
  • Meer dan 5 uur zon? Ja, dan is het een gebied met volle zon!

Het maken van een tuintekening
Pen, papier en kompas in de aanslag: het is tijd om je tuin op papier te zetten! Door je tuin uit te tekenen kun je bovenstaande berekeningen meteen overzichtelijk maken. Trek een gele cirkel over het gebied met volle zon in je tuin, een oranje cirkel over het gebied met halfschaduw en een zwarte cirkel over het gebied met volledige schaduw. Nu heb je meteen een goed beeld van de zonuurtjes in jouw tuin of balkon!

Kies de juiste planten
Yes, lekker bezig jij! Met dit vooronderzoek ga je geheid de perfecte groene match vinden. Door op onze buitenplant pagina te zoeken vind je exact welke groene buitenbazen de voorkeur hebben om met hun bakkes in de zon te staan óf die toch liever een plekkie in de schaduw willen. Op naar een lang en gelukkig leven bij jou in de tuin of op je balkon! 

Wil je weten hoe je jouw tuin of balkon he-le-maal ready maakt voor buitenplanten? Hurry, hurry dan meteen naar onze vorige blog. Oh, en voor meer plantinspo kun je ons volgen via Instagram en Facebook. Joe, joe!

Verder lezen

    ... ...