Decoreren kun je leren!

Decoreren kun je leren!

Oké, we hebben een raadsel voor je. Komtie: Het is een plek met veel lichtinval, het is dé hotspot voor veel van onze groene vrienden en het is gemaakt van hout, natuursteen, tegels of metaal. Waar wij het over hebben? Jep, jouw vensterbank! Een plek die vaak onbenut blijft en daar willen wij verandering in brengen. Wist je dat een vensterbank oorspronkelijk bedoeld is als een echte zitplaats? ‘Venster-bank’. Wel cosy, die diepe vensterbanken met daarin veel kussens. Niet allemaal zijn ze hier geschikt voor, maar dat vinden onze amigo’s helemaal geen probleem. Zij stelen graag de show in dat prachtige zonlicht!

Gluren bij de buren; guilty! Tijdens al die wandelingetjes in tijden van corona, kijken ook wij stiekem bij mensen naar binnen. Je bent interieur verslaafd of je bent het niet. Sorry mensen! Tijdens dat stiekeme gluren zie je vaak als eerst de vensterbank. Is jou ook opgevallen dat die soms echt wel wat meer sfeer kan gebruiken? Dus hop, van die bank af. Ga aan de slag met jouw vensterbank, zodat die buren wat leuks hebben om naar te gluren. 

Clusteren is key - vensterbank inspiratie
Ook wij weten dat ons oog gek is op symmetrie. Veel mensen passen dit dan ook toe bij het decoreren van de vensterbank. Symmetrie; niets mis mee natuurlijk, maar ook niet echt spannend. Probeer je items te laten variëren in soort, hoogte en kleur. Denk aan een stapel boeken, kaarsen of kandelaars. Door deze items te clusteren zorg je voor rust en ziet jouw vensterbank er toch goed gestyled uit, zonder dat deze rommelig oogt. Jouw amigo’s gaan ook erg goed op gezelligheid van andere deco-items, dus clusteren maar! 


Rustaahg
Ga jij toch iets beter op rust en regelmaat? Dan is het slim om te kiezen voor een echte eyecatcher. Dit kan een grote vaas zijn, met daarin prachtige droogbloemen. Ook kan je kiezen voor wat meer leven in de brouwerij met een grote, groene rakker. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat deze amigo vol in het zonnetje staat en hier dus tegen moet kunnen. Niet ieder vriendje vindt het lekker om te bakken in het zonnetje.

Ohja, zo’n eyecatcher is leuk, maar houd rekening met gordijnen of andere raamdeco. Lekker praktisch, maar ook jij ziet het waarschijnlijk niet zitten om iedere avond die vensterbank leeg te halen. Dus check even van te voren of dit samen gaat..

Pottenkijkers - decoratie voor in je raam
Hoe leuk dat gluren stiekem ook is, toch heb je liever geen pottenkijkers. Leuke decoratie voor op de vensterbank is goed tegen inkijk, vooral bij een groot raam. Jeetje, al die praktische tips.. Een goed interieur is vaak niet praktisch, maar deze tips zijn verdomd handig om het  fenomeen ‘pottenkijkers’ tegen te gaan. Denk bij vensterbank decoratie eens wat breder - raamdecoratie. Waarom alleen gebruik maken van je vensterbank als je ook in de hoogte kunt werken?! Hier doelen wij uiteraard op onze hangplanten. Die wildgroeiende, hangende rakkers geven een gezellig sfeertje, zorgen voor wat groen en helpen tegen de inkijk! Top toch?! Inpakken en wegwezen.

Deze tip werkt ook heel goed als jouw vensterbank te smal is voor amigo’s in kekke potjes.

Komtie dan hè
En dan nu de hamvraag: Welke amigo’s zijn dan toch geschikt om in de vensterbank te zetten? Het duurde even en de spanning is wat opgebouwd, maar hieronder vind je een lijstje met toppers voor in de vensterbank..

..Nog heel even wachten, want heb jij een verwarming onder je vensterbank? Niet al onze amigo’s kunnen hiertegen. Ook verschilt het heel erg of je een raam op het zuiden of noorden hebt. Rakkers die gaan shinen in het volle zonlicht én het heerlijk knus vinden boven die verwarming: 

Psstt.. Uitzondering op de regel
Eerder vertelde wij over clusteren, rust en regelmaat. Maar hé, planten zijn hier uiteraard de uitzondering op. Creëer die eigen mini-jungle op jouw vensterbank door veel verschillende amigo’s te combineren. Wist je dat je deze amigo’s ook leuk zelf kunt vermenigvuldigen?! Bekijk hiervoor onze stek-blogs en ga aan de slag met een volgende DIY, nadat jouw vensterbank er weer picobello uitziet.

En, is het jou gelukt om die vensterbank te pimpen? Wij hopen toch stiekem dat er wel een groene amigo op te vinden is. Heb jij nog meer vensterbank ideeën en inspiratie voor ons? Deel deze met ons op Instagram of Facebook. Onze Plantenservice is op alle werkdagen beschikbaar om al je amigo vragen te beantwoorden!


Meer lezen? Check deze artikelen eens:
- Een plant in elke kamer van je huis! 
- Een plantenstandaard: onmisbaar in je interieur
- Maak met deze interieurtips je Urban Jungle 2020-proof!

Fotocredits
Headerfoto: Ksenia Chernaya, via Pexels
Foto 1: Daria Shevtsova, via Pexels
Foto 2: Charlotte May, via Pexels
Foto 3: Vlada Karpovich, via Pexels


Verder lezen

    ... ...