Een plant in elke kamer van je huis! – Plantsome

Een plant in elke kamer van je huis!

Planten voor in iedere kamer!

De Urban Jungle trend is een trend die vanaf 2018 al vele huizen heeft weten te vergroenen. Met de plantzoeker op onze website en de plantentips op onze socials proberen we je te helpen met het kiezen van een geschikte groene amigo. In deze blog helpen we je nóg een stukje verder, we zetten namelijk de meest geschikte planten per kamer voor je op een rijtje! Niet letterlijk op een rijtje natuurlijk, dat mag je straks zelf doen :). 

Plants for everyone | Woonkamer

We trappen de lijst af met de kamer waar we (over het algemeen) het meeste tijd doorbrengen, de woonkamer! De meeste woonkamers hebben minimaal één groot raam, waardoor dit een ruimte is met veel lichtinval. Planten zijn leuk, maar kunnen soms ook een beetje moeilijk doen. De ene groene vriend staat bijvoorbeeld graag in direct in het zonlicht, terwijl de ander ook wel van licht houdt, maar niet direct in het zonlicht wilt staan. Hieronder vind je twee lijstjes met planten die geschikt zijn voor in jouw woonkamer!

Planten die in een zeer zonnige woonkamer kunnen

 1. Areca (diervriendelijk) - Marty
 2. Cactus Euphorbia - Bob
 3. Zamioculcas - Lucas
 4. Sansevieria Laurentii - Guus
 5. Yucca - Johnny

Planten die in een gemiddeld zonnige woonkamer kunnen

 1. Monstera - Alfredo
 2. Calathea - Isabella, Julia, Sophie en Mooie Nel
 3. Ananasplant - Anny
 4. Varens - Karel, Fred, Pleun en Mowgli
 5. Dracaena - Enzi, Mojo, Noah en Lenny 

King of the Jungle | Slaapkamer

This is where the magic happens, of niet? Nah, hoe dan ook.. de slaapkamer! De plek waar je tot rust komt, behalve als de magic happens natuurlijk. Er is in ieder geval in iedere slaapkamer wel een plekje te vinden voor een groene vriend met een nuttige functie. We hebben het natuurlijk over de luchtzuiverende krachtpatsers! Een ananasplant zou helpen tegen snurken (dit is nog niet helemaal wetenschappelijk bewezen), maar produceert bovendien vooral in de avond meer zuurstof, wat kan helpen bij het ademen en waardoor gesnurk dus misschien wel verleden tijd is. Ook andere kleine krachtpatsers zoals de Aloë Vera en de Graslelie passen perfect op het nachtkastje! Hieronder in ieder geval een vijftal planten (klein & groot) die jouw spannendste bedgeheimen kunnen bewaren.

 1. Ananasplant - Anny
 2. Aloë Vera - Vera
 3. Graslelie - Bertie
 4. Ficus Lyrata - Eileen
 5. Spathiphyllum - Lilly 

Plantastische gerechten | Keuken

Ben jij naast een koning met groene vingers ook een keizer in de keuken? Dan is het natuurlijk leuk om naast de kruidenplantjes ook een groene amigo te hebben waar je het kookboek tegenaan kan zetten. Ga je voor de gezonde maaltijd? Dan is de Alocasia de beste sous-chef die je kan kiezen, hij filtert namelijk schadelijke stoffen uit de lucht. Kies uit onderstaande lijst van groene matties!

 1. Alocasia Zebrina - Ollie
 2. Alocasia Stingray - Mr. Ray
 3. Pannenkoekenplant - Marco
 4. Phlebodium - Pleun
 5. Nephrolepis - Karel

Wellness-oase | Badkamer

De badkamer is zowel één van de beste als één van de slechtste plekken voor planten. Planten vinden de hoge luchtvochtigheid geweldig, maar het gebrek aan zonlicht doet ze over het algemeen niet veel goeds. De badkamer is daardoor toch een moeilijke plek voor de meeste planten. Tropische planten met dikke bladeren zoals de Aloë Vera en de Cactus Euphorbia zijn hier een van de betere keuzes. Hieronder vind je een lijstje badkamer-toppers en in deze blog kun je nóg meer lezen over badkamerplanten.

 1. Aloë Vera - Vera
 2. Cactus Euphorbia - Bob
 3. Phalaenopsis - Gloria en Fleur
 4. Varens - Karel, Fred, Mowgli en Pleun
 5. Sansevieria - Guus

Gezelschap tijdens het kakken | Toilet

Het toilet is misschien het kleinste kamertje van je huis, maar is ook een kamertje waar je stiekem veel tijd doorbrengt en even helemaal tot rust kan komen. Behalve als je een buikloopje hebt, dan is het oorlog in het toilet! Je vindt in dit kamertje vaak wat leuke zeepjes, geurstokjes, beeldjes, kaarsjes of fotolijstjes, maar veel minder vaak vind je een groene maat! Dat komt simpelweg doordat er weinig daglicht in het toilet te vinden is. Logisch, want wie wilt er tijdens het kakken nou stiekem bekeken worden? Mocht je dus een Urban Jungle van je toilet willen maken, ga dan voor groene neppers die helemaal geen zonlicht nodig hebben!

Veel succes met het vergroenen van jouw hele huis!

Verder lezen

... ...