Een plantenstandaard: onmisbaar in je interieur

Een plantenstandaard: onmisbaar in je interieur

Er was eens een klein onzeker plantje dat Lilly heette. Lilly was een beetje ongelukkig. Ze had het wel heel erg naar haar zin in haar Urban Jungle, maar ze zag door de kamerplanten het bos niet meer. Nou zit het zo: Lilly had de groeispurt in de brugklas gemist en bleef altijd de kleinste kamerplant van de klas. Haar hele leven werd ze al omringd door haar grotere groene amigo’s. Daardoor kon ze ook nooit zien wat er in het interieur om haar heen nou allemaal gebeurde. Maar daar hadden we natuurlijk een makkelijke oplossing voor: een kekke plantenstandaard.

De plantenstandaard queen

We zetten Lilly op een voetstuk met haar bloedeigen standaard. Lilly zat sindsdien wat hoger en ze vond het heerlijk. Ze had zo goed overzicht over haar groene amigo’s. Na een tijdje had ze met haar poezelige billetjes op heel wat plantenstandaards gezeten. De andere planten begonnen tegen haar op te kijken en dachten ‘Verrek, die ziet er lekker uit! Zo’n kek dingetje wil ik ook wel!’. Dus zo werd Lilly een beetje de plantenstandaard queen. En wat bleek? Zo’n plantenstandaard paste niet alleen Lilly als een mantel, een heleboel andere planten gingen er ook nóg harder van shinen!

Guess what? We kregen Lilly zover haar wijsheid vanaf haar troon met ons te delen! Houd je vast voor de vier beste plantenstandaarden volgens Lilly.

1. Plantenstandaard roestkleur

Deze plantenstandaard roestkleur is Lilly’s favoriet. Het was haar eerste standaardvriend en daardoor blijft hij altijd een speciaal plekje in haar hart hebben. Met zijn 25 cm gaf hij Lilly net dat beetje zelfvertrouwen dat ze toendertijd miste. Dit roestige exemplaar van metaal staat als een huis en is een pareltje op zich.

Plantenstandaard roestkleur

Door het moderne design doet Lilly’s eerste liefde het vooral heel lekker in een industrieel interieur. Zijn roestige kleur brengt warmte en sfeer in je woonkamer. Kleuren waarbij hij goed matcht zijn grijs, groen en roze. Niet voor niets dat deze rusty boy en Lilly met haar groen-roze bladeren een match made in heaven zijn! Op elke plantenstandaard past een potje, dus onze Era plantenpot krijg je er gewoon lekker bij.

2. Zwarte plantenstandaard

Toen Lilly toch een beetje uitgekeken was op die roestige kleur, ging ze op zoek naar een wat meer classy exemplaar. Ze werd op slag verliefd op deze zwarte plantenstandaard. Met zijn 25 cm hoogte voelde ze zich gelijk thuis in de sterke metalen armen van deze black beauty.

Zwarte plantenstandaard

Deze beauty komt het best tot zijn recht in een strak en modern interieur. Zijn strakke zwarte vormen geven hem een smaakvol en elegant uiterlijk. Ook hij gaat de deur niet uit zonder zijn maatje pot Era, dus ze komen altijd samen.

3. Hoge plantenstandaard

Oude liefde roest niet, dus Lilly begon haar roestige eerste liefde toch te missen. Wel begon ze inmiddels een beetje uit de hoogte te doen en de 25 cm lengte van haar eerste rusty boy vond ze niet meer genoeg. Ze zette haar zinnen op zijn grote broer, een hoge plantenstandaard die haar met zijn 35 cm en roestige metalen lichaam in de zevende hemel bracht.

Hoge plantenstandaard

Styling tip van Lilly: combineer deze hoge standaard met zijn kleinere broertje. Door je kamerplanten te laten verschillen van hoogte creëer je een speels effect in je interieur. Ook deze lange roestige gozer wordt vergezeld door zijn lieftallige pot Era.

4. Houten plantenstandaard

‘Size does matter’ als je het aan Lilly vraagt. Deze meid was inmiddels de plantenstandaard queen geworden en nam geen genoegen meer met een troon lager dan die van haar groene vrienden. Op deze stoere houten plantenstandaard spande ze vanaf maar liefst 48 cm hoogte de kroon in haar Urban Jungle. Who run the world?

Houten plantenstandaard

Hout is stoer, geeft sfeer en combineert goed met bijna alle kleuren. De houtkleur voegt warmte toe aan je interieur en past in elke stijl. Deze standaard is het best te combineren met wat koelere tinten en materialen. En je raadt het al: pot Era komt ook met deze houten rakker mee.

Lilly keek vanaf haar hoge houten plantenstandaard naar de andere kamerplanten en zag dat het goed was. En ze leefde nog lang en gelukkig.

The end.

 

Gun jij jouw groene amigo’s ook wat meer geluk? Al is de plantenstandaard zwart, roestig of hout: er is voor iedere plant een match. Al onze standaards op een rij? Zoek via de Plantenzoeker naar ‘plantenstandaard’. Zoek je meer inspiratie voor de perfecte Urban Jungle? Volg ons dan op Facebook en Instagram!

Verder lezen

    ... ...