Zo verzorg je een Marimo moss ball

Zo verzorg je een Marimo moss ball

Toe aan wat groen gezelschap? Dan wil je Alfie misschien wel in huis halen. Deze Marimo moss ball is namelijk een zeldzaam levend algenballetje op water. Zijn ronde vorm heeft Alfie te danken aan dat ‘ie steeds over de bodem heen rolt. Een lekker actief jochie is het dus. Verder is dit groene guppie is niet heel veeleisend. Met een paar simpele stappen houd jij jouw lieve algendiertje hartstikke tevreden!

 

Waar zet je Alfie neer?

Deze Marimo moss ball rolt normaal gesproken over de bodem van het Japanse Lake Akan en hier komt niet zo veel zon. Pas daarom op met teveel direct licht van de zon of lampen. Anders krijgt hij verkleurde plekken en dat wil je niet. Dit algenballetje gaat dus het allerlekkerst op een wat donkerder plekje.

 

Waaaaater?

Onze Alfie trekt het liefst baantjes in een lekker schoon glas. Ververs zijn water daarom één keer in de twee weken. Wel zo fris. Als je dan toch bezig bent, kan je deze Marimo moss ball het beste even uitspoelen. Dat doe je door ‘m zachtjes door je handen te laten rollen onder de kraan met koud water. Zo kan jouw bolletje pretvet weer fris en fruitig zijn glas in.

 

Is je moss ball ziek?

Dat kan je het beste herkennen aan de kleur. Als deze afwijkt dan kan het zijn dat Alfie langzaam aan het afsterven is. Aaaaah! Gelukkig kan je dit super easy oplossen.

Als de bal wat lichter of witter kleurt, dan weet je dat jouw Marimo moss ball te veel in de spotlights staat. Hiervan is de oorzaak namelijk bijna altijd te veel licht van de zon of je lampen. Dit wittige slijm kan je er trouwens heel makkelijk afspoelen. Geef deze knul dan snel een goeie spoelbeurt en kies een donkerder hoekje uit waar Alfie rustig kan herstellen.

Kleurt je mosbal bruin? Dan is het gewoon tijd om je ballenbeest eens even goed schoon te maken. Krijg je niet alle bruine plekken eruit met de normale spoelroutine? Haal dan de bruine stukjes er voorzichtig af en voeg wat zout aan het water toe.

Als Alfie zwart begint uit te slaan moet je snel actie ondernemen. Dit betekent dat jouw algenballetje langzaam aan het sterven is en das niet best.. Gelukkig kan je dit verhelpen door de zwarte stukken te verwijderen en van de overgebleven stukken een nieuw balletje te draaien.

 

Lang zal hij leven!

Hopelijk worden jullie friends 4 life. Jouw groene compagnon kan namelijk wel meer dan 100 jaar oud worden. Lang zal Alfie leven! Zolang je maar regelmatig zijn water ververst en ‘m trakteert op een goeie spoelbeurt, gaat jouw Marimo moss ball nog wel even mee.

 

Benieuwd naar nog meer plantspiratie? We got you! Check onze Facebook- en Instagrampagina voor nóg meer knappe amigo's. 

Verder lezen

    ... ...