Klimhulp: zo begeleid je klimplanten

Klimhulp: zo begeleid je klimplanten

Klimplanten, ze vergroenen je buitenruimte in een handomdraai! Maar ze hebben nog wel een beetje ondersteuning nodig. In deze blog vertellen we je hoe je klimplanten het beste kan begeleiden. 

 

Klimrek

Er bestaan klimplanten die vanuit zichzelf tegen muren of schuttingen aan kunnen groeien, maar sommige klimplanten kunnen toch wat hulp gebruiken. Daarom zijn er klimrekken voor buitenplanten in het leven geroepen! Ja, echt.  Vooral rankende planten hebben graag een klimrek om zich heen omdat ze iets nodig hebben om omheen te draaien. Je kunt de planten de eerste tijd begeleiden door de stengels steeds iets hoger door het klimrek te ‘trekken’. Wees wel voorzichtig, we willen geen gewonden. 

 

Schutting
Klimplanten groeien maar al te graag tegen een schutting op. Zeker als je voor een zelfhechtende soort gaat. Plant de klimplanten dicht tegen de schutting aan, zodat deze klimkanjers vanzelf omhoog kunnen groeien. Hebben ze toch een beetje hulp nodig? Ga dan voor een klimrek ter begeleiding. Let wel op dat je groene vriend niet de verkeerde kant op groeit en stuur ze soms een beetje bij!


Tegen een muur
Klimplanten kunnen namelijk ook prima tegen een muur aan groeien. Ook hier geldt: ga voor zelf-hechtende plantensoort, bijvoorbeeld de klimop klassieker. Hebben je planten toch wat klimhulp nodig? Ga dan voor een klimdraad of een klimrek. Let wel op dat je plant niet tegen het raam of kozijn gaat groeien, die kunnen namelijk beschadigingen oplopen.


Meer tips over onze buitenplanten? Bekijk onze blogpagina bomvol andere tips eens. Oh, en voor meer plantinspo kun je ons volgen via Instagram en Facebook. Joe, joe!


Headerfoto: Markus Winkler via Pexels

Verder lezen

    ... ...