Plantsome Tip: Tijd voor verpotten!

Plantsome Tip: Tijd voor verpotten!

verpotten overpotten kamerplanten

De lente staat natuurlijk bekend om de grote schoonmaak in huis. Even lekker alles eruit, het stof uit plekken halen waarvan je geen idee hebt hoe het daar is gekomen en met een frisse start de lente tegemoet gaan. Niet alleen mensen vinden het fijn om weer een nieuwe start te maken in de lente, jouw trouwe groene vrienden in de vensterbank zijn hier ook groot fan van!

Je weet vast wel dat een plant zo nu en dan in een grotere pot gezet moet worden. Misschien weet je zelfs ook wel waarom: Wortels hebben ruimte nodig om verder te groeien en als ze dit niet krijgen sterven ze uiteindelijk af. Kortom, voor een gezonde en mooie plant is het belangrijk om deze elke jaar of om het jaar in een grotere pot met nieuwe potgrond te zetten. De lente is hier het perfecte moment voor, omdat kamerplanten dan net uit hun winterslaap komen en aan de groeiperiode beginnen. Ze hebben dan genoeg energie om een verhuizing naar een nieuwe pot goed door te komen en om eventuele beschadigingen aan de wortels snel te genezen.

Dus blok komende zaterdag even een paar uurtjes in je agenda om het groen in huis weer blij te maken, je zult er geen spijt van hebben. Hier nog wat tips & tricks voor het verpotten

Verder lezen

    ... ...