Potverdikkie: zo vind je de juiste potgrond.

Potverdikkie: zo vind je de juiste potgrond.

Potverdikkie, wat zijn er een hoop opties voor potgrond! Potgrond voor binnen, potgrond voor buiten, tuinaarde en al die verschillende potgrond voedingsstoffen. We zien door de bladeren de grond niet meer, maar hey goed nieuws! Vandaag leggen we je uit welke 4 soorten potgrond een goede basis zijn voor jouw binnen- en buitenplanten. Let’s go!

Een goede basis voor je plant
Voor sterke en gezonde planten is een goede basis onwijs belangrijk. Door te kiezen van één van onze potgronden bescherm je je groene amigo tegen schadelijke bacteriën of onkruid kiemen. Niet alleen beschermen onze gronden goed, ook laten ze je groene vriend gewoon nét wat beter shinen. Happy sand, happy plant! 


Binnenstebuiten: potgrond voor binnenplanten.
Is potgrond niet alleen voor buiten? Zeker niet! Voor binnenplanten is een goede voedingsbasis onwijs belangrijk. Je wilt je groene vriend natuurlijk niet laten verhongeren. Door het kiezen van de juiste potgrond creëer je een goede basis met hoogwaardige grondstoffen. Potgrond kun je dus prima binnen gebruiken! Onder de binnenplanten zijn er ook weer verschillen in potgrond, zo hebben we exclusieve potgrond voor het verpotten van jouw stekelige amigo, een speciale palmen potgrond voor kamerpalmen en een algemene kamerplanten potgrond voor al je kamerplanten. Better safe than sorry! 


Buitenbazen: potgrond voor buitenplanten.
Natuurlijk is voor alle buitenplanten een goede grond ook onwijs belangrijk! Onze universele potgrond is voor alle groene vrienden te gebruiken. Wel zo makkelijk! Met deze Pokon potgrond geef je jouw buitenplanten een boost van voeding voor zo’n 60 dagen. Een lekkere start. 


Tuinaarde of potgrond? 
Potgrond voor buiten wordt vaak verward met tuinaarde. Maar, hoe zit het nou écht? Tuinaarde is een samenstelling van tuinturf en compost en brengt veel organische stof in de bodem. Best een zwaar product dus! Potgrond is een stuk minder zwaar en heeft een lekkere luchtige samenstelling, waardoor de voedingsstoffen veel beter opneembaar zijn voor je groene amigo. Beterrrrr hé! Mocht je nog twijfelen: tuinaarde is dus niet geschikt voor je groene amigo. Dit product bevat te weinig poriën die beschikbaar moeten zijn voor wortels van je groene vriend. Een echte no-go dus! 


Meer vragen over het gebruiken van de juiste potgrond? Onze Plantenservice is 24/7 beschikbaar om het hemd van het lijf te vragen! Heb jij er geen potje van gemaakt? Deel je groene amigo’s met ons. Niet vergeten te taggen hé: @plantsome. Vinden we leuk!


Headerfoto:
Plantsome

Verder lezen

    ... ...