Je groene amigo's van A naar B verhuizen!

Je groene amigo's van A naar B verhuizen!

De huizenmarkt is op dit moment meer actief dan ooit! Iedereen kent vast wel iemand die op dit moment zijn huis verkocht heeft, midden in een verhuizing zit, een nieuw huis gekocht heeft of net is ingetrokken in zijn of haar nieuwe stulpje. Dat verhuizen is best wel een dingentje. Álles inpakken, sjouwen, verhuisbus in- en weer uitpakken. Tijdens een verhuizing loop je tegen veel dingen aan en vraag je je van alles af; heb jij bijvoorbeeld enig idee hoe je je groene amigo verhuist zonder dat zijn bladeren geplet worden, je geen rughernia oploopt of erger nog je geliefde groene amigo het loodje legt? Nee? Dan zijn wij vandaag je rots in de branding, in deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je je groene amigo's tijdens je verhuizing het beste kunt verzorgen, inpakken en van A naar B brengt.

Waterproof

Oké, there we go. Hét stappenplan om je groene vrienden perfect van A naar B te verhuizen. Er zijn drie fases die je zult moeten doorlopen om dit optimaal te laten verlopen. Als eerste beginnen we met de voorbereiding; héél belangrijk! Misschien is de eerste stap erg logisch, maar daardoor niet minder belangrijk; verminder het water geven een aantal dagen voor de verhuizing. Water maakt je planten extra zwaar én dat wil je tijdens je verhuizing natuurlijk juist voorkomen. Let wel op! Het is natuurlijk wel belangrijk dat je rekening houdt met het type plant. Sommige planten kunnen niet te lang zonder water, bij bepaalde planten kun je twee dagen voor de verhuizing helemaal stoppen met water geven, maar bij een aantal planten zou dit juist weleens kunnen betekenen dat ze het loodje leggen.

Verder is tijdens de voorbereidingsfase een grote schoonmaak van je plantenpotten ook geen overbodige luxe. Dit is het perfecte moment om met een sterke allesreiniger even een grondige schoonmaak aan te gaan. Let op! Kijk uit dat de schoonmaakmiddelen niet in de buurt van de wortels komen, anders branden deze door.

Inpakken en wegwezen!

Net als wij, houden onze groene amigo’s niet van kou. Een warme winterjas tijdens de verhuizing kunnen ze erg waarderen. Zorg ervoor dat je je groene vrienden stevig inpakt. Maar waar pak je ze dan mee in? Wikkel je amigo's eerst stevig in met inpakpapier. Om blauwe plekken te voorkomen raden wij het aan om je groene vrienden vervolgens nog eens in te pakken met bubbelfolie; een extra beschermingslaagje. Zo klaar is kees? Nou, bijná! Je kleine amigo’s kunnen nu in een verhuisdoos gestopt worden. Zorg ervoor dat deze goed opgevuld is, zodat ze je kleine vriend zich niet stiekem kan verplaatsen.

Grote groene amigo’s kunnen niet in een verhuisdoos vervoerd worden en zullen ingepakt moeten worden met een warme verhuisdeken en duktape. Ja, dit klinkt als een criminele activiteit, maar geloof me, je groene amigo kan het waarderen! Zonder de duktape is er een kans dat de verhuisdeken losschiet en je groene vriend staat te klappertanden.

Een nieuw plekkie 

Zo, het is zover! Je groene vrienden zijn aangekomen in je nieuwe stulpje. Missie volbracht. Nou nee, bijna dan! De laatste fase is misschien wel de belangrijkste fase van allemaal. Zorg ervoor dat je groene amigo's een zelfde soort plekje in je nieuwe stulpje als in je oude huis krijgt. Een totaal andere lichtinval kan ervoor zorgen dat de bladnerven verschroeien. Dat zou toch wel errug zonde zijn na zo’n verhuisavontuur. Niet alleen het licht kan een belangrijke factor zijn; ook de temperatuur van de vloer, tocht of zelfs heel veel herrie kan effect hebben op de bladnerven van je groene vriend. Doe maar gewoon normaal, niet te gek, gewoon hetzelfde plekkie, dan zijn je groene amigo's helemaal tevreden.

Nu je dit allemaal weet, kan verhuizen niet meer misgaan toch? Wil je nou ook na je verhuizing éxtra lief zijn voor je groene vrienden, maar kan je hier soms wel wat hulp bij gebruiken? Download dan de Plantsome app. Hiermee kun je precies zien wanneer je welke kamerplant wat aandacht moet geven! Wil je meer inspiratie opdoen, volg ons dan op Facebook en Instagram.

Verder lezen

    ... ...