Hoe verzorg je caudexplanten?

Hoe verzorg je caudexplanten?

Misschien ben je ze wel eens tegengekomen in de zeldzame plantenwereld, de caudexplanten. Unieke exemplaren die een bijna net zo’n unieke verzorgingsinstructie hebben. Voordat je een caudex koopt, is het belangrijk dat jij weet hoe je deze moet verzorgen. Daar helpen wij je natuurlijk met alle liefde mee op weg. In deze blog lees je precies hoe je voor deze plantenparels zorgt.

 

Da’s pech, blad weg

Zeldzame amigo’s en amiga’s zoals de Stephania Erecta, Adenium "Ansu" Baobab of de Phyllantus Mirabilis hebben een afwijkende verzorging dan andere kamerplanten. Deze knolplanten staan erom bekend dat ze het hele jaar door een cyclus doorlopen. In het najaar gaat deze plant eigenlijk in winterslaap en sterven de bladeren af. Maar als je goed deze instructies volgt, groeien de bladeren in het voorjaar gewoon weer terug!

 

Hoeveel water moet ik geven?

Zorg dat de potgrond tussen de watersessies in helemaal opdroogt. Midden in het voorjaar en de zomer verdienen deze caudexsoorten 1x per twee weken water. Zodra de bladeren beginnen uit te drogen richting het najaar, hoef je ze nog maar 1x per maand een slokje water te geven. Als je in het voorjaar weer bladeren begint te zien, begin je weer rustig met 1x per twee weken water geven.

Let op! Je kan deze planten beter te weinig water geven dan te veel. Deze caudexplanten slaan namelijk water op in hun stam, waardoor ze met dat reservoir best een tijdje uit kunnen zingen. Van te veel water gaan hun wortels rotten en dan is het uit met de zeldzame kamerplantpret.

 

Waar zet ik ze neer?

Caudexplanten zijn vrij gevoelig voor temperatuur. Dus zorg ervoor dat ze niet op een standplaats staan waar het kouder is dan 15 graden. Deze zeldzame exemplaren gaan vooral lekker op een plekje met indirect zonlicht.

 

En? Is jouw zoektocht naar jouw perfecte caudexplant al gestart? Onze Stephania, Phil en Tony willen graag eens even kennis maken. Ben je op zoek naar andere zeldzame kamerplanten? Misschien is onze caladiumcollectie dan wat voor jou!

Verder lezen

    ... ...