Dit is hoe je jouw kamerplanten het beste kan verzorgen

Dit is hoe je jouw kamerplanten het beste kan verzorgen

Je eerste stappen in de plantenwereld zijn gezet en je ziet de toekomst rooskleurig in samen met jouw amigo's. Maar hoe zorg je ervoor dat dit toekomstbeeld niet wreed verstoord wordt door een hangend blad of bruine bladeren? Weet jij bijvoorbeeld wanneer je kamerplant water nodig heeft? En hoe zit het met plantenvoeding? En waarom heb je eigenlijk een plantenspuit nodig?! Je hebt toch gewoon een gieter? Rustaag, wij leggen het uit! 

Planten water geven

Het klinkt supersimpel, toch? Slokkie water op z'n tijd en klaar is Kees (of Bob). Maar hoe weet je nou wanneer je plant water nodig heeft? En hoeveel water heeft 'ie nodig? De Plantsome App is de oplossing. Hij helpt je bepalen hoeveel en hoe vaak je groene vriend een drankje nodig heeft. Bij het aanmelden van je plant in de app geef je aan welke plant jij hebt, hoelang je plant is en hoeveel uren het zonnetje direct op zijn bladeren schijnt. Met die informatie en door te kijken naar het lokale weerbericht berekent de app hoeveel water jouw plant nodig heeft! #Easypeasylemonsqueezy.

Wie helpt jouw amigo's met hun natte dromen?

Om jouw amigo's een slokkie water te geven is het natuurlijk handig om een gieter in huis te hebben. Daarom stellen wij je graag voor aan onze gieter Gerrit Deze zorgzame vriend zorgt ervoor dat je bladmatties sterk en gezond blijven. Zijn minimalistische stijl maakt van Gerrit ook nog eens een cool interieur item, waardoor je hem gewoon lekker naast je kamerplantje kan laten staan. 

Plantenvoeding

I like big.. plants and I can not lie! Wil jij het beste voor jouw planten? Dan is plantenvoeding toch echt een onmisbaar onderdeel van de verzorging. Je moet het zo zien; wij mensen overleven ook prima met twee maaltijden per dag, maar we zullen er nooit enorm sterk door worden of er blakend van gezondheid uitzien. Dat is wat voeding doet voor jouw plant, het geeft 'm alles wat hij nodig heeft om gezond te blijven! 

Het is wel belangrijk dat je op het goede moment voeding geeft aan je plant. Dit moet alleen tijdens de groeiperiode van je groene vriend, wanneer de plant ook daadwerkelijk meer voedingsstoffen nodig heeft om te groeien. De groeiperiode is vaak van maart tot oktober. Vaak is één keer per twee weken geven ruimschoots voldoende. 

Wat voor plantenvoeding krijgen jouw amigo's graag voorgeschoteld? 

1. Kamerplantenvoeding 

2. Palmenvoeding

3. Cactus- en vetplantenvoeding

4. Kamerplantenvoeding in tabletten

*Grondleggers zijn natuurlijke producten die voeding geven aan je plant. Graaf een gaatje in de grond, leg de grondlegger in het gaatje en dek het af met losse grond, geef de plant wat water en voilà, je hebt een geheel jaar geen omkijken naar de voeding van jouw plant.

Plantenspuit

Veel planten komen oorspronkelijk uit de jungle waarbij er een zeer hoge luchtvochtigheid is. Je huis mag er dan misschien uitzien als een Urban Jungle, wij denken niet dat jij binnen een luchtvochtigheid hebt van 80%.. En anders zijn wij vrij benieuwd wat jij thuis allemaal uitvoert. In ieder geval, bij mensen thuis is de luchtvochtigheid over het algemeen een stuk lager, mede dankzij de kachel die ervoor zorgt dat het erg droog is in huis. Op zo'n moment kan het voor je amigo's heel fijn zijn als je de luchtvochtigheid vergroot door ze een beetje nat te spuiten.

Het besproeien van je groene gasten zorgt er ook voor dat het stof van de bladeren af gaat. Dit is af en toe nodig omdat je plant licht opneemt via zijn bladeren. Dit licht wordt uiteindelijk omgezet naar zuurstof en glucose, wat zorgt voor de voedingsstoffen van een plant!

Welke plantenspuit maakt jouw kamerplant blij? 

Onze plantenspuit Harry is je man. Hij sproeit en vloeit H20 over je groene vriend zoals je nog nooit hebt meegemaakt. Met zijn traploos verstelbare sproeimond geeft Harry jouw kamerplant precies dat beetje verkoeling waar 'ie naar verlangt. Hij is de koning van de lauwe douche en de keizer van de nevel. Hij spuit het water precies waar jij het hebben wil. Poseidon is er niks bij. Harry is ook nog eens gemaakt van hoogwaardige en gerecyclede materialen en met 100% windenergie. Wat. Een. Held. 

 

Wij geloven dat jij met de juiste hoeveelheid water geven, plantenvoeding en een plantenspuit een lang en gelukkig leven kan leiden samen met je geliefdes. Nieuwsgierig geworden naar meer amigo's? Zoek dan via onze Plantenzoeker naar jouw perfecte match! Op zoek naar meer inspiratie? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!

 

Verder lezen

    ... ...