Luchtzuiverende kamerplanten?

Sommige kamerplanten staan erom bekend dat ze een extra luchtzuiverend effect hebben dan andere planten. Dit doen ze door schadelijke stoffen te filteren zoals benzeen, CO2 en andere fijnstoffen. Dit effect blijkt een stuk lager dan eerst werd gedacht. Daarom vonden wij het tijd om even de lucht te klaren.

Onze kamerplanten

Hoe zit het dan, luchtzuiverende planten?

Alle planten hebben luchtzuiverende eigenschappen. Sommige zelfs meer dan anderen. Dit blijkt uit onderzoeken van bijvoorbeeld NASA. Deze planten slaan schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde op en breken het weer af. Ideaal zou je denken!

Maar om een ruimte te filteren van schadelijke stoffen en een luchtzuiverend effect te bereiken, zijn er heel wat planten nodig. Op één m2 zouden er tussen de 10 en 1000 luchtzuiverende planten moeten staan. En dat vinden zelfs wij wel erg planthousiast.. Meer weten? Lees het in deze blog!

shopify-image
shopify-image

Gebruik de plantenzoeker en vind je ideale plant!

Op zoek naar de perfecte kamerplant? Onze plantzoeker stelt je de juiste vragen om een op maat gemaakte selectie kamerplanten te laten zien!

Gebruik de plantzoeker

Planten op kantoor.
De ideale werknemers!

Oké, met één plantenpakket heb je niet in één keer de allerbeste luchtkwaliteit op kantoor. Maar planten hebben nog veel meer andere voordelen voor op de werkvloer!

Ze verhogen je concentratie, creativiteit en werken geluidsdempend. Kantoorplanten zijn stressverlagend en staan ook nog een heel goed in je werkplek. Bekijk onze speciale plantpakketten voor bedrijven.

bekijk de pakketten
shopify-image

Onze verzorgingstips

Hoe werken luchtzuiverende kamerplanten?

Je kent het misschien nog wel van biologie. Fotosynthese. Tijdens dit proces zetten planten en bomen CO2 om tot zuurstof. Sommige planten zijn hier beter in dan andere planten door bijvoorbeeld grotere bladeren. Dit zorgt ervoor dat ze meer 'mondjes' hebben om extra zuurstof te produceren.

Oké, elke plant produceert zuurstof, maar niet alle kamerplanten hebben een extra luchtzuiverende werking. Van sommige kamerplanten is bewezen dat ze bijdragen aan een 'schonere' lucht. Deze luchtzuiverende planten slaan bepaalde schadelijke stoffen zoals benzeen, formaldehyde en fijnstoffen op in de wortels om dit ook weer af te breken. Ingewikkeld hè? Wij doen het ze in ieder geval niet zo snel na.

shopify-image