Kantoorplanten

Waarschijnlijk staan planten voor op kantoor niet bovenaan je prioriteitenlijst. Toch ben je hier met een reden. Wellicht omdat je weet dat planten goed voor de luchtkwaliteitproductiviteit en een lager ziekteverzuim zijn. Ook akoestisch dragen ze bij aan een fijne werkplek.

Laat ons je helpen bij het vinden, bezorgen en verzorgen van jouw nieuwe kantoorplanten. Daar zijn we best goed in, beloofd.

Neem contact op of gebruik de keuzehulp

Kantoorpakketten

Special samengestelde voordeelpakketten met planten geschikt voor kantoor. Kies per m2 welk pakket voor je geschikt is en selecteer ook direct je sierpot.

Al onze opties voor een groen kantoor

De makkelijkse planten voor op kantoor. Bekijk hier zowel losse kantoorplanten als onze voordeelpakketten. Alles voor jouw groene werkomgeving.

Deze bedrijven gingen je voor

Waarom planten op kantoor een goed idee is

Gezellige en hippe uitstraling: Verander je kantoor van een ruimte naar een leefomgeving.

Betere akoestiek: Planten zijn natuurlijke geluidsdempers.

Minder ziekteverzuim & stress: Mensen ontspannen beter met planten om zich heen en komen met meer plezier naar kantoor.

Verhoogde creativiteit en productiviteit: Zowel de natuurlijke vormen van planten als de kleur groen werkt als een positieve stimulans voor ons brein, waardoor we creatiever zijn en ons beter kunnen concentreren.

Draag bij aan een groenere wereld: Door planten om ons heen te hebben voelen we ons meer betrokken bij de natuur buiten, waardoor we deze beter beschermen. En dat is hard nodig.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Zorgen planten op kantoor echt voor meer productiviteit en creativiteit?

Zeker! Dat komt door twee factoren. Planten zorgen voor extra zuurstof waardoor je helderder kan nadenken en betere beslissingen kan maken. Toch komt de allergrootste bijdrage van planten omdat ze mensen simpelweg aan de natuur doen denken. Van oorsprong zijn wij natuurmensen en de aanwezigheid van groen heeft nog steeds een rustgevend effect op ons. Het resultaat? Minder stress waardoor je creatiever en productiever op de werkvloer bent!

Kan ik op factuur betalen?

Op factuur betalen is mogelijk voor bedrijven met een geldig KVK nummer voor orders vanaf €250,- excl. BTW. Stuur een mailtje naar business@plantsome.com en dan maken wij handmatig een order voor je aan, waarna jij een offerte in je mailbox ontvangt.

Voor orders onder de €250,- kan je natuurlijk wel een bestelling plaatsen via het normale afrekenproces door gebruik te maken van voorafbetaling (iDeal, creditcard, etc.). Je ontvangt de factuur dan direct na het plaatsen van de bestelling in de mail.

Hoe en wanneer worden de planten afgeleverd?

Je gloednieuwe groene collega’s worden door PostNL óf onze eigen bezorgservice bezorgd. Door de speciaal ontworpen verpakking hebben je planten een veilige reis en komen ze zonder bladscheuren bij je aan. Geef tijdens je bestelling je gewenste leverdatum aan. Dit kan tot twee weken vooruit.

Komen jullie de planten ook verzorgen?

We bieden sinds kort een onderhoudsservice aan binnen de randstad. Dit is op dit moment nog beperkt beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden.

De Plantsome app kan je gebruiken om wekelijkse meldingen te ontvangen wanneer er water gegeven moet worden.

Daarnaast staat onze plantenservice altijd paraat om je te helpen met dringende verzorgingsvragen.

Wat is hydrocultuur en vulcastrat?
Hydrocultuur

Hydrocultuur zijn planten die op water staan, in tegenstelling tot grond. Dit zorgt ervoor dat ze een groter waterreservoir hebben waardoor je ze minder vaak water hoeft te geven. Planten op hydrocultuur zijn dus makkelijker om te verzorgen. Daartegenover staat wel een iets hoger prijskaartje en een kleiner assortiment dan grondcultuur.

De beste optie wanneer zo min mogelijk verzorging belangrijk is en je een groot genoeg budget hebt. Interessant bij kantoren vanaf 20 werkplekken ongeveer.

Grondcultuur

Dit zijn planten zoals je ze in de natuur (meestal) tegenkomt, met wortels in de aarde. Het is de meest gebruikte manier om planten te kweken, waardoor het assortiment "grondplanten" het breedste is. Wel kan je ze maar minder water per keer geven, omdat de wortels gaan rotten bij teveel water, waardoor je vaker bezig bent met de verzorging van deze planten.

Voor kleinere kantoren (tot 10 werkplekken) of voor de meest voordelige optie.

Vulcastrat

Vulcastrat probeert het beste van beide werelden te combineren. Het bestaat uit vulkanisch gesteente, welke heel luchtig zijn en water langer vasthoudt dan normale potgrond. Hierdoor krijgen wortels meer zuurstof waardoor ze beter kunnen groeien en hoef je ook minder vaak water te geven. Vulcastrat is ook goedkoper dan hydrocultuur doordat er "normale" grondcultuur planten gebruikt kunnen worden.

De beste optie wanneer je op zoek bent naar zo min mogelijk verzorging maar hydrocultuur buiten je budget ligt. Vanaf een kantoor met 10 werkplekken.

Ik zie geen hydrocultuur of vulcastrat producten staan, bieden jullie dit wel aan?

Ja, we bieden ook vulcastrat aan hydrocultuur aan. Echter is dit altijd maatwerk door de opmaakkosten, waardoor we dit (nog) niet op de site hebben staan. Neem vooral contact met ons op voor de mogelijkheden!

Moet ik rekening houden met de hoeveelheid zonlicht op kantoor?

Al onze kantoorplanten kunnen goed tegen weinig licht. Zo lang een plant in ieder geval binnen 10 meter van een raam staat zullen ze genoeg zonlicht krijgen om te overleven. Hoe dichter bij een raam, hoe sneller ze zullen groeien.

Het is dus wel van belang dat er in ieder geval één raam in de ruimte aanwezig is.

Ik wil een grotere plant dan ik op de site zie, kan dat?

Ja, we kunnen grotere planten op aanvraag leveren. We werken met kwekers samen die bomen tot 10 meter hoog kunnen leveren. Stuur even een bericht naar business@plantsome.com met je specifieke wensen en dan gaan we voor je aan de slag.

Onze missie: een dagelijkse dosis natuur

Planten om ons heen op werk of thuis maken ons gelukkiger, gezonder en bewuster voor het belang van natuur. Daarom zetten wij ons in om planten en natuur zo toegankelijk mogelijk te maken. Dit kan je van ons verwachten:

Superverse planten direct uit onze derde-generatie familiekwekerij.

Installatie en bezorging met ons eigen vervoer (op afspraak, in de Randstad). Gespecialiseerde koerierdienst buiten Randstad.

Drie maanden plantgarantie vanaf levering, onbeperkte ondersteuning bij verzorging.

Kleine plantjes, grote bomen, hydrocultuur, vulcastrat of grondcultuur. Alles met een wortel kunnen wij leveren.