Maak je moeder blij met een aardbei!

Houdt jouw moeder van tuinieren? Verras haar met dit duurzame aardbeipot + aardbeiplant pakket.

De pot is gemaakt door Elho van 100% gerecycled plastic en is speciaal ontworpen voor het kweken van aardbeien. De aardbeiplant is 100% biologisch gekweekt en is al flink groot (30-40cm). Er zit ook aarde en hydrokorrels in het pakket om de plant te verpotten.

Green Friday Trees For All

Fay, de biologische aardbeiplant

Je aardbeiplant is al lekker groot bij aankomst. Geeft aardbeien vanaf juni en mooie gele bloemetjes vanaf mei.

Aardbeipot van Elho

Speciaal gemaakt voor aardbeien, die op hoogte willen groeien. Geproduceerd in NL van 100% gerecycled plastic en met windenergie.

Aardblij!

Verpot de aardbeiplant in de aardbeipot en je krijgt niet alleen een hele blije aardbeiplant, maar ook een blij mens! Veel snoepplezier :-)

Waarom een aardbeien pot?

Water geven is makkelijk

De Elho aardbeienpot heeft een waterreservoir en goede afwatering. Zo hebben de aardbeien nooit dorst zullen en ook geen last hebben van natte wortels. Je geeft makkelijk water via de opening aan de voorzijde van de pot.

Laat de aardbeien bungelen

De pootjes hebben een belangrijke functie: aardbeien bungelen graag. Door de extra rede potrand krijgt de plant voldoende ondersteuning en knikken de strengels van de aardbeien niet.

Veilig voor plaagdieren en rotte vruchten

Beestjes in de tuin zijn (net als ons) dol op aardbeien. Doordat de pot op pootjes staat zijn de aardbeien veilig en nog een voordeel: doordat de vruchten de grond niet raken gaan ze niet rotten.

Bestel het aardbei-pakket

Je ontvangt een pakket met daarin:

 • Fay, de aardbeiplant (potmaat 23, 30-40 cm hoog)
 • Elho green basics aardbeien pot
 • Zakje hydrokorrels
 • Zakje potgrond

Laat 'm bij jezelf bezorgen zodat je het persoonlijk kan geven of laat 'm direct bezorgen bij de gelukkige ontvanger: mama! Een kaartje kan in de winkelmand toegevoegd worden.

Let op! Omdat het aardbei-pakket heel populair is duurt het helaas langer voordat we het kunnen bezorgen. De eerstvolgende bezorgdag die je in de checkout kan kiezen is 17 mei.

Je nieuwe vrienden zijn toegevoegd

  Naar plantenmand Of winkel verder

  Zo verpot je de aardbeiplant in de pot

  1. Strooi de hydrokorrels op de bodem van de pot, dit voorkomt wortelrot door teveel water.
  2. Strooi een klein laagje aarde op de hydrokorrels.
  3. Haal de aardbeiplant uit de teeltpot en plaats de kluit op de grond in de aardbeipot.
  4. Vul de pot op met de rest van de potgrond en druk stevig aan.

  Hoe vaak moet ik de aardbeiplant water geven?

  De Elho pot heeft een waterreservoir onderin de pot zitten, waardoor je minder vaak water hoeft te geven. Vul deze eens in de 1-2 weken bij door water in de opening onderin de pot te gieten. Vaker bij temperaturen boven 25 graden.

  Op welke plek kan ik de aardbeiplant het beste zetten?

  Zon, zon en nog meer zon! Hoe meer zonlicht de aardbeiplant krijgt, hoe zoeter de aardbeien zullen worden. Houdt er wel rekening mee dat meer zon ook meer water vergt, dus controleer de grond regelmatig op droogte.

  Moet de aardbeiplant gesnoeid worden?

  Na de oogst kan je jouw aardbeiplant terugsnoeien tot ongeveer 5cm boven de grond om groei voor het volgende seizoen te stimuleren.

  In het voorjaar kan je dode bladeren/takken weghalen om ruimte te maken voor nieuwe groei.