Waarom planten op kantoor nemen?

Waarom planten op kantoor nemen?

Je werkt hard, maakt lange dagen en zit veel achter je bureau in een kantoorgebouw? Dan is het wel zo fijn als de omgeving waarin je werkt rust uitstraalt en gezond is. Hoe je dat het best bereikt? Precies, met planten! ‘Vergroen’ je kantoor en de creativiteit rijst de pan uit, echt waar.

Planten zorgen ook nog eens voor extra sfeer op kantoor. Een uitnodigend en warm gevoel voor de werknemers maar ook voor bezoekers en andere stakeholders. Planten zijn niet alleen het visitekaartje van de werkruimte, er zijn nog meer redenen om in het hele kantoor planten neer te zetten!

Wij als Plantsome kunnen natuurlijk wel zeggen dat het plaatsen van planten in kantoor een goed idee is (ons kantoor staat natuurlijk ook helemaal vol met groene amigo’s), maar jullie geloven het pas echt als er gedegen onderzoek naar is gedaan. Daarom helpen we jullie een plantje, ehh handje!

Onderzoek naar de invloed van planten op kantoor

Uit een onderzoek dat gedaan is door Washington Stake University, blijkt dat werknemers minder gestrest zijn als zij in een kantoor werken waar planten staan. Planten zouden namelijk voor een huiselijk gevoel zorgen wat ervoor zorgt dat werknemers meer op hun gemak zijn. Uit een ander onderzoek (van een hoogleraar in psychologie uit Noorwegen) zouden we zelfs kunnen concluderen dat het ziekteverzuim zakt als er bij iedereen een plant op zijn of haar bureau staat! De winst van het bedrijf verhogen door het aanschaffen van een paar plantjes, klinkt als een goede investering toch?

Planten zijn natuurlijke luchtzuiveraars!

Planten zetten CO2 (kooldioxide) om naar zuurstof en met hetzelfde proces filteren ze ook schadelijke stoffen uit de lucht. Ze nemen de schadelijke stoffen en micro-organismen uit de lucht op via hun bladeren en breken deze af in de wortels. Vieze luchtjes verdwijnen uit de lucht, hoofdpijn neemt af en de planten zorgen voor een vochtigere lucht. En dat de hele dag door. Dat noem je nog eens nuttige collega’s!

Heb je last van telefonerende of roddelende collega’s? Of zit die ene collega weer vies te smakken tijdens de lunch? Dan zijn planten zeker weten een uitkomst voor jou. Planten worden namelijk ook veel gebruikt om de akoestiek in een kantoorruimte te verbeteren! Ze absorberen naast lucht ook geluidsgolven, waardoor galm en geluidsoverlast minder wordt. Zo kan jij weer rustig en geconcentreerd aan het werk!

Planten zijn goed voor jouw creativiteit, productiviteit en concentratievermogen!

We weten nu al dat planten goed zijn voor de sfeer op kantoor en de lucht die we inademen. Maar dat was voor sommige onderzoekers nog niet genoeg, zij zijn een stapje verder gegaan en hebben getest wat de invloed is van planten op productiviteit, creativiteit en concentratie van werknemers. Door te testen met een kantoorruimte waarin planten staan en een kantoorruimte waarin geen planten staan, zijn ze erachter gekomen dat een groene omgeving voor 15% meer productiviteit zorgt. Bij zelfs al 1 plant op kantoor stijgt de creativiteit, wat waarschijnlijk te danken is aan de rustgevende uitstraling van planten. Doordat we ons rustiger voelen komt er meer ruimte vrij in ons hoofd voor nieuwe ideeën! Dan zorgen de planten ook nog eens voor schonere lucht, wat zorgt voor een beter concentratievermogen. 

Nu je weet dat planten niet alleen leuk zijn maar nog veel meer voordelen hebben, is het tijd om spijkers met koppen te slaan! Wij hebben hieronder de 5 beste planten voor in kantoor geselecteerd en als je die vandaag voor 14:00 uur bestelt, bezorgen we ze morgen al bij jou op kantoor! Wil je liever een volledig plantpakket? Die hebben we ook en vind je op onze bedrijfspagina! Laat maar komen die groene collega’s!

De 5 beste planten voor op kantoor:

  1. Bertie (Graslelie) is onze schadelijke stoffen-killermachine die wel van een scheutje water houdt.
  2. Guus (Sansevieria Laurentii) is makkelijk te verzorgen is sterk luchtzuiverend. Hij zingt zelfs af en toe een liedje voor je.
  3. Mojo, Noah, Lenny, Enzi en Kenzo (Dracaena) vreten allemaal schadelijke stoffen voor ontbijt en vinden water voor mietjes.
  4. Lucas (Zamioculcas) zijn lijfspreuk is: “doe maar makkelijk dan doe je al moeilijk genoeg”.
  5. Eileen (Ficus Lyrata) is onze grote hippe luchtzuiveraar en heeft af en toe wat water nodig. Haar bijnaam is de ‘vioolplant’, maar zal je alleen lastig vallen met een serenade als je daarom vraagt.

Verder lezen

    ... ...