5 voordelen van planten

5 voordelen van planten

Misschien was het je al opgevallen, maar wij zijn redelijk enthousiast over planten. Planthousiast, noem je dat. Maar waarom eigenlijk? Wat ons betreft, spreekt dat voor zich.. maar voor de zekerheid hebben we de belangrijkste redenen om planten in huis te halen voor je op een rijtje gezet.

 

1. Stressverlagend

Uit een onderzoek van Washington Stake University, blijkt dat werknemers minder gestrest zijn als zij in een kantoor werken waar planten staan. Planten zouden namelijk voor een huiselijk gevoel zorgen wat ervoor zorgt dat werknemers meer op hun gemak zijn. Uit een ander onderzoek (van een hoogleraar in psychologie uit Noorwegen) zouden we zelfs kunnen concluderen dat het ziekteverzuim zakt als er bij iedereen een plant op zijn of haar bureau staat!

 

2. Productiviteit verhogend

Een aantal onderzoeken toont aan dat planten je productiviteit verhogen. Je geheugen, focus én creativiteit krijgen ook een boost. Volgens onderzoek van University of Michigan presteert het geheugen van mensen 20% beter. In het Royal College of Agriculture in Engeland hebben ze ontdekt dat studenten tot wel 70% beter hun aandacht bij de les kunnen met planten in het klaslokaal. Ook zijn er aanwijzingen dat mensen minder fouten maken met planten om zich heen. 

 

3. Geluidsdempend

Heb je wel eens in een bos gelopen waar een bijna drukkende stilte was? Dan weet je hoe goed planten en bomen geluid kunnen dempen. Deze heerlijke rust kan je dus meenemen naar huis. Planten hebben net als gordijnen een dempend effect. Met een paar groene toppers is een galmende kamer binnen no-time verleden tijd. 

 

4. Sfeermakers

Geloof ons, ieder kaal plekje gaat er met wat groen gezelschap op vooruit. Eigenlijk is het de allergrootste interieurhack om sfeer in je huis te brengen. Het zijn natuurlijk ook levende wezens. En je weet wat ze zeggen: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

 

5. Verzorgingsskills

Spookt de gedachte huisdieren, of zelfs kinderen stiekem door je hoofd. Maar heb je geen idee hoe je bent in het verzorgen van levende wezens? Dan kan je alvast beginnen met het ontwikkelen van je verzorgingsskills op planten. Kan je wel wat hulp gebruiken? Probeer onze slimme app en krijg water- en voedingsmeldingen als een extra geheugensteuntje. 

Verder lezen

    ... ...