8 giftige kamerplanten die je uit de buurt van huisdieren en kinderen moet houden

8 giftige kamerplanten die je uit de buurt van huisdieren en kinderen moet houden

We willen je graag een verhaaltje vertellen over Joep. Joep is echt een gouwe gozert en bovendien kampioen in het zuiveren van lucht. NASA heeft hem zelfs in een lijst met de best-luchtzuiverende planten gezet! Maar het zit Joep niet allemaal mee, hij heeft ook een dingetje waardoor mensen hem soms wat minder leuk vinden. Joep is namelijk giftig. Rustig blijven! Je hoeft Joep nu niet gelijk de bons te geven, maar het is wel handig je kinderen of huisdieren niet te dicht bij Joep in de buurt te laten komen. En hey, wees een beetje lief voor Joep, hij kan er ook niks aan doen.

 Joep

Zoals ons Joepke zijn er meer groene amigo’s. Het zijn stuk voor stuk parels, maar ze bevatten wel sappen waar mensen en dieren wat minder lekker op reageren. We zetten 8 giftige kamerplanten op een rijtje.

1. Begonia Maculata (Stippenplant)

Meet Pippi. Met haar stippen is Pippi een echte aandachtstrekker, maar stiekem is ze best verlegen. Het sap van Pippi is verraderlijk. Het irriteert de huid en slijmvliezen, is vochtafdrijvend en zorgt voor braakneigingen. 

Begonia Maculata (Stippenplant)

2. Syngonium Neon Robusta (Aronskelk)

Hey Arnold! Wat een man. Hij is supermakkelijk in de omgang, maar bij zijn sap en besjes kun je beter uit de buurt blijven. Het sap zorgt voor hevige buikloop, krampen en slijmvliesontstekingen.

Syngonium Neon Robusta (Aronskelk)

3. Monstera Deliciosa

Alfredo is een pro in het zuiveren van de lucht, maar hij is ook een beetje giftig. Ook Alfredo’s Monstera-vrienden Paco en Dora zijn giftig. Een beetje oppassen dus met je huisdieren! 

Monstera Deliciosa (Gatenplant)

4. Alocasia Lauterbachiana

Gino is een gladde. Hij heeft charisma en een smooth kapsel. Maar pas op, deze badboy is ook licht giftig. Net als de hele Alocasia-familie trouwens. Zoenen zit er bij hen dus niet in!

Alocasia Lauterbachiana

5. Cactus Euphorbia

Hij drinkt bijna niks en je kan dus altijd op hem rekenen. Bob is de moeilijkste niet. Maar pas, op want het witte melksap van Bob kan irriterend zijn voor de huid en krampen geven in je buik.

Cactus Euphorbia

6. Philodendron

De hele Philodendron-familie doet geen vlieg kwaad hoor, maar je moet ze niet proberen te eten. Daar zijn Octavia, Machli, Albert, Carlos en Miguel (hieronder op de foto) dus echt niet van gediend. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben...

Philodendron

7. Ficus

Ook met de familie Ficus valt niet te sollen. Ze zijn zo ongeveer de meest gastvrije plantenfamilie die wij kennen, maar zodra je aan het witte melksap van Heidi, Wilson, Berndt, Jan of Eileen (hieronder op de foto) komt, is het snel klaar met de gastvrijheid. Ze sturen je naar huis met een geïrriteerde huid of buikkrampen.

Ficus Lyrata (Vioolplant/Tabaksplant)

8. Dracaena

Mojo, Noah en Kenzo (hieronder op de foto) van de drakenbloedboom-familie zijn echte bikkels. Je moet niet met ze fokken want het zijn gangsters van de straat en ook licht giftig voor je huisdier. 

Dracaena

Dit zijn een paar planten die je beter uit de buurt van je huisdieren en kinderen kunt houden. Benieuwd naar welke planten wél veilig zijn voor je katten, honden, konijnen of vogels? We hebben ook een lijst opgesteld met diervriendelijke planten. Nog een groene amigo aanschaffen? Zoek dan via onze Plantenzoeker of Kamerplanten pagina naar jouw perfecte groene vriend! Op zoek naar meer inspiratie? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!

Verder lezen

    ... ...