7 planten die veilig zijn voor jouw huisdieren

7 planten die veilig zijn voor jouw huisdieren

Wie zegt dat je moet kiezen tussen je liefde voor je groene amigo’s of je trouwe viervoeter? Bij Plantsome krijgen we vaak de vraag of een plant giftig is. Logisch, want er zijn een hoop venijnige planten die wel degelijk gevaarlijk kunnen zijn voor jouw kat of hond. Ook al laten sommige huisdieren het groen links liggen, er zijn altijd een paar eigenwijze rakkers die wel trek hebben in een plantaardig dieet.

Bij Plantsome zijn we natuurlijk de moeilijkste niet. Daarom hebben we speciaal voor jouw harige huisgenoten een lijst opgesteld met diervriendelijke planten. Zo kan je jouw huisdieren en bladmatties met een gerust hart samen thuis laten.

 

  1. Palm

Er zijn enorm veel soorten palmen, en ze zijn bijna allemaal niet-giftig. De Cycas palm is helaas een uitzondering. Gelukkig zit je met een huis-tuin-en-keukenpalm zoals Howerd de Kentiapalm, Loes de Waaierpalm of Marty de Goudpalm altijd goed!

 

  1. Calathea

Een jarenlange klassieker in de Nederlandse huiskamers is de Calathea. Niet gek als je bedenkt dat deze plant hartstikke diervriendelijk is. Dat wij fan zijn van deze plant is geen geheim. Daarom hebben we bijna de hele Calathea familie in huis gehaald! Bekijk ze hier.

 

  1. Bananenplant

Deze groene jungleplant ziet er met zijn tarzan-uiterlijk heel stoer uit, maar stiekem heeft Baloe een zwakke plek voor alle harige vrienden. De Musa Dwarf Cavendish is daarom de perfecte compagnon voor jouw huisdier. Komt dat even goed uit!

 

  1. Varen

Naast dat varens kanjers zijn in het zuiveren van je lucht, zijn het ook nog eens fantastische kamerplanten. Karel de krulvaren en zijn maten vormen absoluut geen gevaar voor de gezondheid van je huisdier. Bekijk hier onze viervoetvriendelijke varens.

 

  1. Pannenkoekplant

Wie houdt er nou niet van pannenkoeken? Nee precies, niemand! Je huisdieren dus ook niet. Een prachtig plantje dat echt geen kwaad kan tussen jouw dierlijk gespuis. Die moet je hebben toch? Maak snel kennis met onze Marco!

Pannenkoekplant

 

  1. Polyscias Fabian

Deze boom van een plant chilt ‘m hard met je dierenvriendjes. De schaduwliefhebber is alles behalve giftig. Pas wel even op dat jouw Minoes onze Fabian niet als krabpaal gaat gebruiken, dat vindt hij namelijk niet zo leuk.

 

  1. Terrarium

Heb je echt héle eigenwijze huisdieren die je planten nooit met rust laten? Dan zit je met onze Bruno gebakken. Dit terrarium is een mooie compositie van mos, babyplantjes en kiezelstenen veilig verstopt achter glas en kurk. Je planten veilig, je huisdieren veilig, iedereen blij! Bruno is trouwens mega milieubewust bezig. Zijn potgrond bestaat namelijk uit de compost Nespresso koffieresten.

 

“Maar zijn dit dan jullie enige niet-giftige planten?” Nee natuurlijk niet! Check hier al onze diervriendelijke groene amigo’s en creëer voor je huisdieren een echte thuisjungle. Benieuwd naar welke planten juist giftig zijn voor je katten, honden, konijnen of vogels? We hebben ook een lijst opgesteld met giftige kamerplantenOp zoek naar meer inspiratie? Volg Plantsome dan ook op Facebook en Instagram!

 

Verder lezen

    ... ...