8 Planten die overleven in jouw badkamer!

Maak een wellness-oase van jouw badkamer!

Het liefst heb jij je hele huis vol staan met planten, en dat snappen wij maar al te goed. Maar als er één plek in huis is waar je vaak te vinden bent, maar waar planten niet echt lekker gaan, dan is het wel de badkamer. De hoge luchtvochtigheid en het gebrek aan zonlicht zorgen er in de badkamer voor dat er maar weinig planten zijn die niet direct naar de plantenhemel opstijgen. Hoog tijd dus voor een lijstje van planten die wel lekker gaan in jouw badkamer!

Maak een Urban Jungle van jouw badkamer

De belangrijkste voorwaarde voor een plant om zich lekker in zijn groene vel te voelen is het krijgen van genoeg daglicht. Heb je genoeg daglicht in jouw badkamer, dan wil dat nog niet zeggen dat je daar ook elke plant neer kunt zetten. In geen enkele kamer in jouw huis schommelt de temperatuur meer dan in je badkamer. Je zet de verwarming aan zodat de handdoeken over de verwarming droog worden en je zet het raam open voor ventilatie. Een lange douche zorgt voor een hoge luchtvochtigheid en door dat bommetje in bad vliegen hele liters badwater door de ruimte. Jij wilt lekker ontspannen en dus niet teveel rekening hoeven houden met die groene vrienden in de hoek, dus is het aan te raden om super makkelijke botanische amigo’s te kiezen die weinig watervrees hebben.

Dikbladige planten

Tropische planten met dikke bladeren zijn jouw ideale badkamer-vrienden. De succulent is zo’n plantensoort die niet moeilijk doet. Onze favoriet is de oersterke Aloë Vera, die bomvol gezonde stofjes zit en als een Ghostbuster de schadelijke stofjes uit de lucht haalt. Deze sterke meid, wij noemen haar gewoon Vera, kan in de zon of in de schaduw staan en heeft, zeker als ze in de badkamer staat, weinig water nodig!

Natuurlijk zijn ook cactussen super geschikt om je te vergezellen in de badkamer. Deze stekelige mannetjes hebben weinig licht en water nodig en kun je dus makkelijk bovenop je wastafel kwijt zonder er al te veel naar om te hoeven kijken. Onze Cactus Euphorbia Bob staat al te springen om een badkamer concert aan je te geven!

Kleur je badkamer in

De badkamer is vaak een vrij steriele kamer die makkelijk schoon gehouden moet kunnen worden en waar dus vaak weinig gezelligheid te vinden is. Nou maat, met orchideeën maak jij van jouw blanc-paged badkamer een tropisch schilderij waar je in kunt duiken. De felle kleuren van de Phalaenopsis maken Bob Ross nog jaloers en zullen het goed doen in jouw badkamer. Haal deze bloeiende en boeiende plant uit het potje en wikkel d’r in mos, om haar vervolgens aan bijvoorbeeld het plafond te hangen. Zo kan ze het nodige vocht direct uit de lucht halen!

Deze plant vaart wel bij hoge luchtvochtigheid

De varen! Deze plantjes houden van een hoge luchtvochtigheid en zijn ook nog eens makkelijk te verzorgen. Ze vinden een beetje licht wel fijn, maar hoeven niet direct in het zonlicht te staan. Er zijn veel verschillende varens en ieder heeft zijn eigen bijzondere looks. Wij zijn vooral fan van de Nephrolepis, ook wel de ‘Krulvaren’ genoemd, en de Phlebodium die beter bekend staat als de ‘Blauwvaren’. Wij noemen ze liever Karel en Pleun!

Andere groene vrienden voor in jouw badkamer

Ook de graslelie kun je prima in de badkamer zetten! Deze plant is vrij dorstig, houdt van een hoge luchtvochtigheid en vindt het prima om in de zon of in de schaduw te staan. Daarnaast is onze graslelie Bertie ook nog eens een kei in het zuiveren van schadelijke stoffen uit de lucht!

Lilly, onze Spathiphyllum, is misschien wel de mooiste badkamerplant die je kunt adopteren. Haar exotisch grote bladeren en vredige witte bloemen zorgen er in ieder geval voor dat ze een echte eye-catcher is. Ze heeft vrij veel water nodig, staat niet zo graag in het directe zonlicht en verwijdert giftige stoffen uit de lucht alsof ‘t niks is.


Guus kom naar huus want de douche die staat op springen! Ja ja, ook onze gezellige Sansevieria
 Guus is zeer geschikt om in de badkamer te zetten. Hij heeft zeer weinig water nodig, heeft weinig eisen als het op zonlicht aankomt en is echt één van de makkelijkste kamerplanten die je kunt hebben. Misschien zingt ‘ie zelfs wel een liedje voor je als je in bad zit!

 

De beste planten voor in de badkamer nog even op een rijtje!

Verder lezen?

... ...