Tips om Black Friday bewust door te komen 🌿

Tips om Black Friday bewust door te komen 🌿

Wij doen dit jaar wéér niet mee aan Black Friday. Waarom lees je in deze blog. We hebben dus geen korting voor je, maar wel een stel tips van onze collega's om jouw cyber weekend bewust te besteden! Doe jij ook mee?

Van wandelingen en mindfulness tips tot dingen die je gewoon lekker thuis kan doen. De keuze is reuze!

Ga op ontdekkingstocht

Nieuwe ervaringen zijn altijd leuk om op te doen. Ons team deelt hun favoriete plekken:

  • Ga eens dwalen, wandelen zonder route of doel. Axel raadt de Broekpolder aan, waar de Schotse Hooglanders je vergezellen op je wandeling door het bos en de polder. Jessica gaat graag met haar trouwe viervoeter Loekie op pad in de Loonse- en Drunense duinen.
  • Als je dan toch écht een route nodig hebt, probeer dan eens een klompenpad. Met deze uitgestippelde paden loop je over boerenerven, langs de akkers en dwars door de polder. Zo zie je nog eens wat! Tip van Job: sla de klompen over en trek goede wandelschoenen aan als je niet halverwege wilt moeten opgeven met pijnlijke voeten.
  • Zoek een zorgboerderij bij jou in de buurt op! Deze zorgboerderij in Rhoon heeft altijd wat te doen rondom het erf en heeft een (volgens Milou) onwijs leuke boerderijwinkel vol heerlijke lokale producten.

Leer écht aanwezig te zijn

  • Volgens Jess is dé manier om los te komen van je gedachten en meer in het moment te zijn door te focussen op je zintuigen, omdat deze vaak geblokkeerd worden door je gedachten. Makkelijker gezegd dan gedaan wellicht, maar dit riedeltje kan helpen:
    • Noem 5 dingen die je ziet, 4 dingen die je hoort, 3 dingen die je voelt, 2 dingen die je ruikt en 1 ding dat je proeft.
  • Pak een keer een uurtje om écht aandacht te besteden aan je planten! Leer ze beter kennen, bewonder de nieuwe groei en ga lekker in de aarde wroeten. Verpotten raden we in de herfst en winter af, maar je kan altijd een terrarium of ecosysteem in elkaar zetten! Job vindt 't in ieder geval reuze therapeutisch.
  • Een makkelijke manier van 5 dingen opnoemen die je ziet.. Vogels spotten tijdens een rondje om de Reeuwijkse plassen! Zeker rond deze tijd leuk omdat het een rustplaats is voor veel vogels die naar het zuiden trekken, volgens onze hoofdwortel.

Zorg goed voor jezelf

  • Neem écht de tijd als je gaat koken. Niks iPad erbij om ondertussen je serie te kijken (ja Milou, we hebben je door), maar volle focus op een gerecht goed bereiden. Volgens David let je zo automatisch meer op wat je gebruikt en hoe je ingrediënten centraal kan zetten, waardoor hij in ieder geval een hoop heeft geleerd over verschillende bereidingswijzen en no-waste koken.
    • Pro-tip: Gerecht klaar? Oefen met aanwezig zijn! Wat zie je aan het gerecht? Wat ruik je, wat proef je? Zo leer je pas echt genieten.
  • Op zoek naar iets actiefs? Onze Alex zei dat niks so lekker is als een goede sessie (kite)surfen. Misschien nu een beetje koud, maar de zoute zeelucht in je gezicht maakt veel goed.
  • Pak tien minuutjes om te mediteren. Niet heel origineel, maar wel heel effectief. Het gaat om tijd voor jezelf nemen! Bijna iedereen bij Plantsome is fan van de app Headspace, die je op verschillende manieren begeleidt tijdens je meditatie.

Verder lezen

    ... ...