Ken jij Green Friday al?

Ken jij Green Friday al?

Black Friday komt er aan, maar dat hoeven wij je ongetwijfeld niet te vertellen. Dat heeft je mailbox vast al gedaan; alles om je te overtuigen dat je toch écht meer spullen nodig hebt. Best lastig om dan nog bewuste en duurzame keuzes te maken. Toch ben ik van mening dat we dit wel moeten proberen.

Méér is niet altijd het antwoord, maar minder ook niet. Bewust kiezen wanneer en wat je koopt is dat wél. Daarom vind je bij Plantsome dit jaar, net als voorgaande jaren, geen extra kortingen of tijdelijke acties met Black Friday.

Doen jullie dan nooit aan korting?

Jawel, ook bij ons zijn met enige regelmaat koopjes te vinden. Soms omdat het logisch is, bijvoorbeeld als een kweker planten over heeft en deze anders weg moet gooien, soms omdat onze marges het op dat moment toestaan. Het probleem met Black Friday is niet de korting zelf, maar de grote schaal waarin korting wordt gegeven waardoor je het gevoel krijgt iets mis te lopen als je niet koopt, en je daardoor onnodig veel koopt. Laat het voor onze duurzame toekomst nu juist nodig zijn minder te consumeren.


Maak van iets zwarts iets groens en besteed je Black Friday bewust, ga de natuur in!

In de natuur vind je geen schreeuwende TV-spotjes of felle reclameborden die je verleiden om nóg meer te kopen. Wat je er wel vindt is blijheid, creativiteit en een lagere bloeddruk, om maar een paar voordelen te noemen.

Mijn collega’s zullen deze week hun tips voor bewuste activiteiten tijdens Green Friday delen. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij Green Friday van Trees For All, die op Black Friday zoveel mogelijk bomen willen planten.


Wij zijn ervan overtuigd dat als we allemaal iets bewuster kiezen onze toekomst er een stuk groener uit zal zien.


Groene groet,

Axel

Hoofdwortel bij Plantsome


P.S. We zijn ons er meer dan bewust van dat veel mensen het financieel zwaar hebben en korting dus goed kunnen gebruiken. We hebben bij Plantsome het hele jaar door plantpakketten waar je standaard korting op krijgt, omdat we onze dozen dan beter kunnen vullen. Wellicht dat dat een uitkomst is!

Verder lezen

    ... ...