Kamerplanten voor in de schaduw

Net als sommige mensen, houden sommige kamerplanten er niet van om in de schijnwerpers te staan. Deze kamerplanten lichten pas écht op in de schaduw.

Schaduw

Kamerplanten die in de schaduw kunnen staan

Planten die van schaduw houden zijn een beetje een vreemde plant in de bijt. Hebben we niet allemaal geleerd dat planten van nature licht nodig hebben om te overleven? Je hebt gelijk. Geen enkele plant houdt het lang vol in een ruimte zonder een raam. Toch hebben een aantal plantsoorten zich aangepast aan een wat donkerdere natuuromgeving. Dat is fijn, want dankzij deze schaduwplanten kunnen wij elk plekje van ons huis omtoveren tot een Urban Jungle. Behalve een plek waar helemaal geen licht komt, maar we hopen dat je dat nu wel door hebt. Mooi. Bekijk in het blok hierboven welke kamerplanten in de schaduw overleven.

shopify-image
shopify-image

Gebruik de plantenzoeker en vind je ideale plant!

Op zoek naar de perfecte kamerplant? Onze plantzoeker stelt je de juiste vragen om een op maat gemaakte selectie kamerplanten te laten zien!

Gebruik de plantzoeker

Bekijk onze blogs over schaduw, licht en planten

Planten voor in de halfschaduw en halfzon?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je groene amigo op een plek staat waar soms wel licht is en soms niet. Deze kamerplanten staan dan in de halfschaduw, of halfzon (het is maar net hoe je het bekijkt). Denk hierbij aan planten die wat verder van het raam afstaan (3-5 meter) en maximaal vier uur per dag zonnestralen verzamelen. Als je kamerplanten zoekt voor een schaduwachtige plek waar maar twee uur per dag zon komt kun je het beste gaan voor palmen of cactussen. Die zijn ook nog eens makkelijk in het onderhoud! Neem bijvoorbeeld Bob of Lucas.

shopify-image