Top 10 makkelijke kamerplanten van Plantsome!

Top 10 makkelijke kamerplanten van Plantsome!

Niet iedereen is gezegend met groene vingers, maar een kamerplant staat toch wel heel gezellig in huis... Wil jij de lusten maar niet de lasten? Hieronder hebben we een lijstje met dé 10 makkelijke kamerplanten speciaal voor de groentjes onder ons samengesteld. Om het extra makkelijk te maken, geven we je direct wat tips hoe je stiekem toch een plantenpro in spé wordt. 

Is een top 10 niet genoeg? Check hier al onze makkelijke kamerplanten!

 

1. Cactus

Als er iemand hufterproof is, is het onze Bob wel. De ideale kamerplant voor iedereen die soms vergeet water te geven. Deze Cactus Euphorbia kan namelijk wel een maand zonder water. Bob is namelijk gewend aan een wat droger klimaat. Verder maakt het 'm ook niet zo bijzonder veel uit hoeveel licht hij krijgt. Hij is de moeilijkste niet. 

 


2. Zamioculcas

Lucas goes by many names. Zamioculcas Zamiifolia, ZZ plant of Emeraldpalm. Het maakt deze amigo allemaal niet zo uit. Net zoals de hoeveelheid licht en water trouwens. Je hebt dus weinig omkijken naar deze makkelijke kamerplant. Mocht je deze amigo toch op een lekker licht plekje willen zetten, dan zul je wel merken dat deze ZZ plant net een stukkie sneller groeit. 

 

 


3. Dracaena

Dracaena's zijn kamerplanten die wel tegen een stootje kunnen. Deze makkelijke planten komen in alle soorten en maten. De keuze is reuze! Ze hebben weinig water nodig en met een (half)schaduw plekje hoor je ze niet meer klagen. Onze Mojo hieronder is een van onze favorieten, maar Nala, Enzi, Kenzo en Noah mogen er ook wezen!

 


4. Sansevieria (vrouwentong)

Sansevieria's zijn woestijnplanten. Amigo's zoals Guus en Remus gaan dus wel lekker op een beetje droogte. Ook qua zon hebben deze kamerplanten weinig eisen. Al het water wat je aan ze geeft, slaan deze slimme bladgenoten op in hun bladeren. Wie wat bewaart, die heeft wat. Of zoiets. 

Geef deze groene amigo pas water als zijn aarde helemaal droog is. Je kunt deze plant het beste in zijn teeltpot laten staan. De gaatjes in de teeltpot laten het overtollige water namelijk weglopen waardoor de wortels van de plant niet gaan rotten.

Remus de Sanseviera Zeylanca

 


5. Monstera

Ben je op zoek naar een makkelijke plant voor in je stulpje? Hou deze groene amigo dan maar in de gaten! Deze gatenplant heeft niet zo veel water nodig en houdt van iets minder zonnige plekjes. Zorg er wel voor dat de potgrond van je Monstera Deliciosa vochtig blijft, dan beloont Alfredo je snel met nieuwe bladeren. Kennismaken met de rest van de Monstera-famillie? Check ze snel!

Alfredo - Monstera de gatenplant
 

 

6. Epipremnum Aureum

Onze Amelia is een echte femma fatale. Met een (half)schaduwplekje en af een toe een slok water, is deze hangplant al snel tevreden. Heeft deze amiga te lang geen water gehad? Dan laat ze het je direct weten met haar slap hangende bladeren. Zodra je haar weer trakteert op een slokje, is ze binnen een mum van tijd weer de oude. Handig geheugensteuntje, toch? 

Wil je als plantenpro in spé promoveren? Epipremnums zijn mega-makkelijk te stekken! Hoe? Dat laten we zien in deze video

 


7. Yucca

Voor iemand die echt he-le-maal niks van planten weet, is Johnny de Yucca de perfecte plantenmatch. Een stevige stam en bladeren die niet met zich laten sollen. Hij staat ook bekend als de Palmlelie. Best bijzonder, aangezien deze amigo helemaal geen familie is van de palm. Deze gozert heeft niet veel water nodig. Als zijn stam bij de potgrond zacht aanvoelt weet je, ik geef te veel water. Van een zonnetje is deze Yucca trouwens niet vies. Zonnebril op en shinen maar!

 


8. Peperomia Obtusifolia

Vetplanten zoals de leden van de Peperomia-familie staan bekend als kamerplanten die wel tegen een stootje kunnen. Neem onze Pablo nou. Een vet knappe amigo met lekker weinig verzorgingseisen. Geef deze Peperomia Obtusifolia een standplaats met geen of weinig direct zonlicht, af en toe wat water en hij is tevreden. Deze makkelijke kamerplant is trouwens ook nog eens huisdiervriendelijk. Ideaal!

 

9. Terrarium

Op zoek naar een hufterproof DIY-plantenproject? Dan is een terrarium misschien wat voor jou. Deze in glas geplante amigo's hebben namelijk een eigen ecosysteem gecreëerd. Wij verzamelen voor jou alle onderdelen zodat jij onze Bruno of Boris he-le-maal zelf (of met behulp van deze tutorial) in elkaar kan zetten. Het houdt je van de straat, hè?

 


10. Luchtplanten

Makkelijker dan dit, wordt het niet. Luchtplanten zoals onze Tillandsia's filteren namelijk zélf hun water uit de lucht. Deze super-simpele luchtplantjes hebben niet eens potgrond nodig. Ongelofeloos. Je maakt deze amiga's wel blij als je ze eens in de 2 weken trakteert op een verfrissende sproeibeurt met je plantenspuit. Is dat nou te veel gevraagd?

 Tillandsia luchtplantjes

 

Bovenstaande planten zijn geselecteerd op basis van water behoefte en hebben allemaal weinig tot vrij weinig water nodig om te overleven. Heb je een plant in huis die meer aandacht vraagt? Download dan onze app en krijg gratis en voor niets hulp bij de verzorging van jouw groene vriend. Zo wordt elke plant een easy-care plant!

Verder lezen

    ... ...