De verzorging van planten op water.

Planten op water zijn dè trendsetters van nu! Het concept wordt ook wel 'hydroponie' genoemd. Hieronder lees je alles wat je moet weten over deze hipsters die al hun voedingsstoffen uit water halen.

Hydroponie

Hydroponie is eigenlijk hetzelfde als hydrocultuur. Het is niks meer of minder dan het laten groeien van planten in water. Het toffe hiervan is dat je kunt zien hoe het wortelstelsel zich ontwikkelt. Maar het grootste voordeel is dat dit concept een perfecte match is als je geen groene vingers hebt. Adios vieze handen en geknoei met potgrond. Makkelijker dan dit gaat het echt niet worden! ;) 

Verzorging

Een laagje lauw (kraan)water voor de wortels en een lichte standplaats is alles wat deze planten nodig hebben. Het water kun je het beste elke twee weken verversen, wel zo fris. Dit kun je simpelweg doen door het oude water weg te gooien, het glas en de wortels af te spoelen en vervolgens nieuw water in het glas te schenken. Zorg er wel voor dat alleen de wortels onder water komen te staan en niet de stam! Deze groene amigo's hebben namelijk geen zwemdiploma en als de stam langdurig onder water staat zal hij gaan rotten. 

Goed om rekening mee te houden is dat je deze groene amigo's niet in onze app kunt toevoegen! 

 

Verder lezen

    ... ...