Syngonium

Deze toffe kamerplant geeft echt een botanische look aan jouw huiskamer. Hij komt van nature voor in tropische regenwouden maar heeft het bij jou thuis ook prima naar zijn zin. Zet hem op een licht plekje maar zorg ervoor dat het felle zonnetje niet direct op zijn blad schijnt. Let wel op met kou of tocht, daar heeft hij een hekel aan.

Haal er zelf eentje in huis!

 • Gemiddeld
 • Om de 2 jaar
 • Licht, geen direct zonlicht
 • Giftig
 • 1x per twee weken (zomermaanden)

Op zoek naar een extra vriend voor bij jou thuis?
Gebruik de Plantzoeker

 • De syngonium is van nature een klimplant. Hij komt oorspronkelijk voor in de tropische regenwouden. Hij is ook familie van de aronskelk en dat zie je bij een aantal soorten ook heel goed aan het blad. Leuke eigenschap van deze plant is dat de vorm van de bladeren verandert naar mate de plant ouder wordt. De syngonium is er in veel verschillende soorten en maten. Soorten die je in Nederlandse huishoudens tegen kunt komen zijn bijvoorbeeld: Syngonium Podophyllum, Syngonium Arrow, Syngonium Neon Robusta, Syngonium White Butterfly en de Syngonium Pixie.
 • Deze plant heeft extra luchtzuiverende eigenschappen. Schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde en andere fijnstoffen die bijvoorbeeld uit je bank of tapijt komen zetten, worden door de wortels van deze plant omgezet in schone zuurstof. Je hebt alleen wel heel veel luchtzuiverende planten nodig om dit effect te bereiken. Meer weten? Lees het hier!

 • Let wel op met kleine kinderen of huisdieren als je deze groene amigo in huis hebt. De Syngonium is namelijk erg giftig!
 • Zijn roots liggen in het tropische regenwoud. Hier is hij gewend dat zijn grond altijd licht vochtig is. Dat is dus ook precies waar hij naar verlangt. Zorg er dus voor dat zijn potgrond continue licht vochtig aanvoelt maar pas op voor natte voeten. Controleer af en toe even of er geen laagje water in de pot blijft liggen. Het is ook goed om zijn bladeren af en toe te besproeien met water. Hierdoor verhoog je de luchtvochtigheid wat hij erg prettig vindt.
 • Het liefst staat hij op een lichte plek waar het felle zonnetje niet op zijn blad schijnt. Tocht en kou daar heeft hij echt een hekel aan. Hij is echt een liefhebber van warmte en voelt zich in een warme en vochtige omgeving het fijnst!
 • De Syngonium houdt wel van een extra vitamine-shotje! Zeker in de zomermaanden vindt hij het fijn als je één keer in de twee weken plantenvoeding toevoegt aan zijn gietbeurt. Let oP! Lees goed de gebruiksaanwijzing van je plantenvoeding. Planten kunnen dood gaan aan te veel plantenvoeding. Wil je niet. Geef hem overigens in de herfst/winter geen voeding! Dan verbruikt de Syngonium namelijk minder energie en zal hij de voeding niet gebruiken. Hierdoor blijft de voeding in de potgrond zitten wat de grond zuur maakt en daarvan gaan z'n wortels rotten.
 • De Syngonium is niet zo’n snelle groeier. Hij zal daarom ook niet veel groter worden dan 50 cm. Omdat hij niet zo snel groeit hoef je hem maar 1x in de 2 jaar te verpotten. Bij voorkeur in het voorjaar, dat is voor hem de beste tijd waarin hij ook snel kan herstellen.
 • Omdat de Syngonium niet zo snel groeit hoef je hem ook niet te snoeien. Mochten er af en toe wat verdroogde bladeren tussen zitten dan is het geen probleem om die er tussenuit te halen. Hij zal hiervoor in de plaats gewoon nieuwe, gezonde bladeren aanmaken!
 • De Syngonium is niet erg gevoelig voor ziektes. Controleer zo nu en dan even of je rare plekjes of witte rag op de plant ziet maar verder hoef je niet heel waakzaam te zijn.

Wil je al deze informatie altijd bij-de-plant hebben?
Download de verzorgings-app

... ...