Westwing x Plantsome: Geef je interieur een nieuwe look in 6 stappen

Westwing x Plantsome: Geef je interieur een nieuwe look in 6 stappen

Wil je jouw interieur helemaal trend-klaar maken, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Onze vrienden van Westwing hebben speciaal voor jou een 6 stappenplan gemaakt zodat jij heel makkelijk je interieur kan updaten.
 

1. In de mood komen

Doe inspiratie op en ga aan de slag met een moodboard. Dit zorgt ervoor dat je helder hebt wat je mooi vindt en in je interieur wil hebben. Er zijn zoveel verschillende stijlen. Ga je voor een lichte oase of toch een knusse jungle? Alles mag, zolang jij je er maar thuis in voelt. Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan eens de woontrends van 2023 en voor een lekker potje interieur-inspo!
 
Niet elk plaatje hoeft perfect te zijn, het is tenslotte voor inspiratie. Dus als je verliefd wordt op een tafel, knip die er dan gewoon uit. Vind je de stijl niet mooi maar het kleurenpalet wel? Plak ‘m dan ook gewoon op je moodboard. Houd wel rekening met je ruimte. Een zwart plafond kan er in een magazine heel tof uit zien, maar misschien is die ruimte veel ruimer, hoger of heeft die ruimte meer lichtinval. Om echt te weten of iets werkt voor jou, kun je dus beter plaatjes zoeken met een soortgelijke ruimte.
 
Kan je niet wachten op serieuze het knip-en-plakwerk? Westwing helpt je graag een handje met dit moodboardtemplate!

 

2. Meten = weten!

Maak een plattegrond zodat je jouw ruimte goed inzichtelijk hebt. Een huis moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Houd tijdens het maken van een plattegrond dus het gebruik in je achterhoofd. Waar wil ik eten? Waar wordt veel gelopen? Waar heb ik opbergruimte nodig? Op die manier kun je lang van je nieuwe interieur genieten.

Weten welke groene amigo's er geschikt zijn voor welke ruimte? Probeer onze plantzoeker eens! 

 

3. Maak een statement

Nu wordt het écht leuk, je gaat namelijk kiezen waar je de nadruk op wilt leggen. Worden je groene amigo’s geplaatst voor een jungle print behang? Dan zullen ze mooi inblenden. Zet je ze in neutrale potten voor een witte muur? Dan springen ze er sneller uit. Aan jou de keuze. Het is wel belangrijk om een keuze te maken. Als je overal evenveel aandacht aan moet besteden, kan dat statisch gaan aanvoelen. Ga voor een gedeelte in je ruimte waar je de nadruk op wilt leggen en laat je creativiteit vloeien.

Hou je van afwisseling? Dan kan je het beste voor een neutraal interieur gaan en deze aanvullen met seizoensgebonden decoratie en statement pieces! Zo kun je in de herfst voor bruine en oranje accenten gaan en in de lente voor pasteltinten. Denk aan deurmatten, kleden, kussens, kaarsen, vazen en bloempotten.

Wil je een groen statement maken met een grote kamerplant? Bekijk onze XL amigo's eens!

   


4. Inventariseren

Heb je een visie voor ogen? Lekker bezig. Nu is het belangrijk om te kijken welke onderdelen van je huidige interieur binnen de gekozen stijl passen en welke toe zijn aan een update. Vergeet hierbij de vloer en muren niet, deze bepalen namelijk voor een groot deel hoe je ruimte aanvoelt.5. Shoppen maarrrr!

Het leukste gedeelte is misschien wel het shoppen zelf. Maar stel voor jezelf een budget in én prioriteiten. Je wil niet als kip zonder kop op je shopping spree gaan. Wat wil je het liefst veranderd hebben? Bekijk ook of die keuzes ook echt een grote impact op je interieur gaan hebben en schaaf bij waar nodig. Een nieuwe bank heeft natuurlijk meer impact dan een nieuw fotolijstje.

6. De aller-allerlaatste check

Een proces als deze kan overweldigend zijn dus als je denkt klaar te zijn, kijk dan nog even terug. Vergelijk je moodboard met de ruimte die je nu hebt en ga na of het ook functioneel is zoals je bij je plattegrond hebt bedacht. Staat er bijvoorbeeld wel genoeg groen? 😉 Schaaf bij waar nodig en dan is het genieten geblazen! 

Verder lezen

    ... ...