We veranderen onze bezorgopties

We veranderen onze bezorgopties

Zo snel mogelijk én gratis bezorgen. Dat is de laatste jaren de focus bij webshops. En eerlijk is eerlijk: ook bij Plantsome. Wij zijn ooit gestart met de visie om het bestellen en verzorgen van planten makkelijk te maken en daar paste de gratis bezorging goed bij. Het gevolg hiervan is helaas een hogere CO2 uitstoot. Daarom vinden wij (met hopelijk meerdere webshops) dat het tijd is om milieubewuster te gaan bezorgen.

Vanaf nu voeren we de volgende twee verandering in: 

  1. Gratis bezorging vanaf €50. Onder de €50 betaal je €4.95. De prijzen van onze planten onder de €50 gaan natuurlijk wel weer omlaag. 
  2. De flexibele bezorgoptie. Je kan ervoor kiezen dat je bestelling niet de volgende dag, maar binnen 1-3 werkdagen wordt bezorgd (de volgende werkdag bezorgen is ook nog steeds een optie).

 

Waarom geen gratis bezorging?

Wij geloven dat Plantsome zo duurzamer kan bezorgen. Wanneer er geen extra verzendkosten worden gerekend, worden er vaker bestellingen geplaatst en legere dozen verzonden. Wanneer we vollere dozen versturen, gaat er minder loze ruimte verloren in onze bezorgbussen waardoor we onze uitstoot kunnen verlagen. Misschien dat je nu denkt: "Maak die dozen dan minder groot!". En dat klinkt logisch, maar om jouw groene amigo zonder bladscheuren te leveren, hebben we per doos toch veel meer verpakkingsmateriaal wanneer we één plant verzenden. 

 

Daarom willen we het bestellen van meerdere kleine planten stimuleren door bezorgkosten voor bestellingen van onder €50 in te voeren. Misschien betekent dit dat sommige klanten zullen afhaken, maar dat nemen we voor lief. Het betekent ook dat het uiteindelijk goedkoper wordt om meerdere planten te bestellen. En meer planten kan nooit slecht zijn, toch?

 

En de flexibele levering?

Het zo snel mogelijk bezorgen zorgt ook voor een onnodig hogere uitstoot dan nodig is. Stel: jij plaatst maandag een bestelling en buurman Joop de volgende dag. Dat betekent dan dat onze busjes of PostNL twee keer in één week door je straat moet rijden. Vanaf nu kan jij voor de flexibele bezorgoptie kiezen. Zo geef je ons meer tijd om zo veel mogelijk zendingen bij jou in de buurt te combineren en gezamenlijk te versturen.

Deze optie is trouwens optioneel. Je kan dus nog steeds de volgende dag jouw aanstaande amigo in huis halen. Fun fact: tijdens onze test zagen we dat 20% - 30% voor de flexibele optie koos. Hoera! Jullie zijn zo lekker bezig. 

 

Met deze stappen hopen we ons bezorgproces te verduurzamen zodat we uiteindelijk allemaal met al het gemak mooie planten vanaf de bank kunnen blijven uitzoeken.

 

Heb je vragen over deze blog? Stuur ons gewoon een berichtje!

Verder lezen

    ... ...