''We proberen planten bij elkaar te zetten voor een mooi levendig en gevarieerd effect''

''We proberen planten bij elkaar te zetten voor een mooi levendig en gevarieerd effect''

Planten zijn populairder dan ooit te voren en de ‘Urban Jungle’ trend is er een waar wij ons ontzettend in kunnen vinden! Daarom laten we jou graag kennis maken met inspirerende interieurs van plantastische personen! In deze editie: Leanne en Martin van @ontwerpjouwkast.nl!

Een korte introductie!

Martin en Leanne, beide ontwerpers. Martin is eigenaar van ontwerpjouwkast.nl en Leanne is verpakkingsontwikkelaar met een passie voor interieur. Daarnaast wonen ze in een tof loft appartement met uitzicht over de Rotterdamse skyline!

Waarom moeten meer mensen een Urban Jungle gaan houden?

Planten zijn echte sfeermakers in je interieur. Ze zorgen voor warmte en levendigheid. Zelf hebben we eigenlijk nauwelijks nog woonaccessoires staan, alleen planten ter decoratie. Ze maken het huis echt af!

Hoeveel planten behoren er nu tot jullie Urban Jungle?

Op dit moment hebben we een stuk of 35 planten, incl een paar stekjes.

Hoe bepalen jullie welke nieuwe plant je toevoegt?

We kiezen voornamelijk op vorm en kleur, we blijven tenslotte designers! Maar door alle planten in huis ben ik er ook meer over gaan leren en ik weet nu dat de plek ook belangrijk is voor het type plant dat je er neer wil zetten. Sommige planten doen het gewoon niet zo goed op bepaalde plekken (te donker, te veel zonlicht). Dan kan ik dat als designer nog wel mooi vinden, maar daar heeft de plant weinig boodschap aan. Dus daar probeer ik nu wel meer rekening mee te houden. Het is veel leuker om te zien dat een plant het goed doet dan dat je hem dood ziet gaan.

Wat is nu jullie favoriete plant?

De Scindapsus Pictus. Een prachtige hangplant met donkergroen met zilvergrijze bladeren. Echt een mooie aanwinst in ons interieur. En, gelukkig is deze ook redelijk makkelijk in de verzorging. Ik heb er zelfs al een aantal stekjes van kunnen maken! Hoog op ons wensenlijstje staat nog een grote Strelitzia van 2 à 3 meter. Dat vinden we allebei zo'n mooie plant! Maar daar moeten we wel eerst een ander huis voor hebben met hoge plafonds zodat deze goed past en tot zijn recht komt. Wie weet ooit...

Wat is voor jullie de belangrijkste eigenschap in een plant?

Zeker weten kleur en vorm. En het formaat van de plant. We proberen planten bij elkaar te zetten met verschillende formaten en texturen voor een mooi levendig en gevarieerd effect. Verder vind ik het ook wel fijn als een plant een beetje makkelijk is in de verzorging. Het is zo 'satisfying' om te zien dat een plant het goed doet, groeit en nieuwe blaadjes maakt.

Is het bijhouden van een Urban Jungle moeilijk? Hoeveel tijd kost het jullie?

Ik ben 2x per week ongeveer een kwartiertje bezig met water geven en sproeien. We hebben gelukkig ook geen hele ingewikkelde planten die veel aandacht en verzorging nodig hebben. Het moet wel een beetje leuk blijven allemaal. Maar, ik merk wel dat ik de verzorging steeds leuker begin te vinden. Tegenwoordig kan ik af en toe lekker een middagje bezig zijn met planten verpotten of stekken. Door gewoon af en toe wat te proberen leer je ook vanzelf wat wel en niet werkt qua verzorging.

Volg @leannepieters, @ontwerpjouwkast.nl en @plantsome op Instagram om meer fijne plantenkiekjes te zien! Heb jij ook een 'Urban Jungle' en wil je door ons geïnterviewd worden? Mail dan naar hallo@plantsome.nl!

Verder lezen

    ... ...