''We hebben een bewapeningsnet gebruikt om 44 plantjes in op te hangen!''

''We hebben een bewapeningsnet gebruikt om 44 plantjes in op te hangen!''

Planten zijn populairder dan ooit te voren en de ‘Urban Jungle’ trend is er een waar wij ons ontzettend in kunnen vinden! Daarom laten we jou graag kennis maken met inspirerende interieurs van plantastische personen! In deze editie: Enzio!

Waarom moeten meer mensen een Urban Jungle gaan houden?

Ik woon samen met mijn vriendin Shannen. Wij zijn sinds een jaar echt van planten gaan houden. We vinden het ook leuk dat “groen” onder jongeren steeds populairder wordt. Groen geeft heel veel extra’s aan je interieur en we zijn weer lekker bezig als we al onze groene vrienden onderhouden. Vooral jongeren moeten groen in huis hebben, vinden wij!

Hoeveel planten behoren er nu tot jouw Urban Jungle?

Onze Urban Jungle bestaat nu uit 32 planten. Daarnaast hebben we aan de bakstenen wand nog 44 kleine cactusjes en vetplantjes hangen. Om dit te creëren hebben we een bewapeningsnet gebruikt, wat normaal gesproken in de betonindustrie wordt gebruikt.

Hoe bepaal je welke nieuwe plant je toevoegt?

Meten is weten! Maar je moet vooral plantjes nemen die jij mooi vindt. Jij woont er namelijk in en jij kijkt er elke dag naar.

Wat is nu jouw favoriete plant?  

We hebben er eigenlijk twee! De Strelitzia en onze reuze cactus vinden we supertof.

Wat is voor jou de belangrijkste eigenschap in een plant?

Wij vinden de kleur en uitstraling van een plant de belangrijkste eigenschap. Neem bijvoorbeeld de bananenplant... prachtig!

Is het bijhouden van een Urban Jungle moeilijk? Hoeveel tijd kost het je?

Het bijhouden van onze urban jungle vergt wel tijd. Maar, omdat we de Plantsome-app hebben, is dat ook super simpel. Ik denk dat, als we de app niet hadden gebruikt, al onze plantjes al dood zouden zijn.

Volg @plantsome op Instagram om meer fijne plantenkiekjes te zien! Heb jij ook een 'Urban Jungle' en wil je door ons geïnterviewd worden? Mail dan naar hallo@plantsome.nl!

Verder lezen

    ... ...