Wat maakt de kamerplant zo trendgevoelig?

Wat maakt de kamerplant zo trendgevoelig?

Kamerplanten, je kunt er tegenwoordig niet meer omheen! Je ziet ze overal: op kantoor, in dat hippe koffietentje, bij vrienden thuis en ga zo maar door. Je breekt gelukkig nog net niet je nek over wéér zo’n terracotta pot met Calathea of Ficus. Nog even en er staat er ook een in jouw woonkamer of slaapkamer (voor als dat nog niet het geval was). Ook wanneer je door Instagram of Pinterest scrolt, gaat zo’n groen vet-, hang-, of klimplantje je niet ongezien voorbij. Maar waar komt die trend, vooral onder jongeren, opeens vandaan?


Dit komt vooral doordat men steeds vaker op zoek is naar het totaalplaatje van de inrichting en dus niet alleen naar die ene hoekbank van een paar duizendjes. Planten maken sfeer, zijn kleurrijk en daarnaast schijnt zo’n kamerplant ook nog eens verdomd goed te zijn voor de gezondheid... Ze schijnen dus een positieve werking op ons concentratievermogen te hebben, blijken rustgevend (zelfs stress verminderend) te werken en ze zouden zelfs een heldere werking hebben op het opwekken van creativiteit. Hoe een plant zoveel positieve invloed kan hebben? Dit komt omdat planten voor meer zuurstof in de omgeving zorgen! Ze nemen co2 op en zetten dit om in schone lucht. Jouw bewustzijn en zintuigen vinden dit lekker. Best lief van die groene amigo’s, toch?


Ook de binding met de natuur zou een argument kunnen zijn om te kiezen voor één of meerdere kamerplanten. Of, omdat je graag iets in huis wilt hebben om voor te zorgen zonder dat je gelijk zo'n kwijlende Sint-Bernard hoeft te adopteren. Een plant is namelijk, net als een huisdier, afhankelijk van zijn of haar ‘baasje’ en moet verzorgd worden. Het verzorgen van zo’n groene vriend is soms heel makkelijk, als je kiest voor Vera de Aloë Vera, maar kan ook een interessante uitdaging zijn, denk aan Fabian de Polyscias in de wintermaanden. Omdat niet iedereen een geboren ster is in het verzorgen van een plant, hebben we bij Plantsome een app ontwikkeld die je helpt bij het water geven. Bij het aanmelden van jouw plant in de app moet je aangeven hoelang de plant is en hoever hij van het raam staat. Met die informatie en door te kijken naar het lokale weerbericht berekent de app hoeveel water jouw plant nodig heeft. Handig.. ja toch! Download onze app hier.


Kortom; die groene wezens zijn zo gek nog niet. Met de juiste verzorging blijven ze vaak heel lang jouw vriend(in)! Dus wat ons betreft behoort de kamerplant tot een hele laaaaaaange trend in interieur-liefhebbend-Nederland.


Heb jij de Plantsome app al, maar blijf je problemen hebben met de verzorging van jouw groene amigo? Dan staat Laura van onze Plantenservice voor je klaar, ze beantwoordt al je planten-vragen en helpt je met tips & tricks.

Verder lezen

    ... ...