Top 5 Hippe Kamerplanten

Top 5 Hippe Kamerplanten

Goed, de beslissing is gemaakt; jij hebt écht een nieuwe kamerplant nodig in jouw leven! Je hebt goed rondgekeken in je interieur en hebt besloten dat daar best een bladmattie bij kan. Maar in welke kamer komt hij te staan? Slaapkamer, woonkamer, of keuken? En welke plant eigenlijk? Wij laten jou in deze blog onze top 5 hippe kamerplanten zien en geven jou hierbij advies wat hun beste standplaats is, hoeveel water ze nodig hebben en of ze luchtzuiverend zijn.

 

1. Dracaena Janet Lind - Mojo 

Mojo, de Dracaeana Janet Lind, ook wel de drakenbloedboom, heeft zijn plaatsje in deze top 5 zeker verdiend! De bijzondere naam drakenbloedboom heeft hij te danken aan de rode hars wat de plant afscheidt als er een snee in de stam of bladeren wordt gemaakt. Onze Mojo is een echte hipster die met zijn stoere uiterlijk past in ieder interieur. Nog meer overtuiging nodig? Onze hippe Afrikaanse kamerplant is ook nog eens super goed in het zuiveren van lucht en zorgt daarmee voor een gezondere leefomgeving. Schadelijke stoffen zoals benzeen zijn niet veilig voor hem. Go Mojo!

Beste standplaats: halfschaduw | Water: vrij weinig water nodig | Luchtzuiverend: sterk

 

2. Strelitzia Nicolai in glas

Onze Ruben, de Strelitzia Nicolai in glas, is op dit moment ontzettend hip. Deze trend, planten op water zetten in plaats van potgrond, wordt ook wel 'hydroponie' genoemd, wat eigenlijk niks meer of minder betekent dan het laten groeien van planten in water. Dit maakt Ruben meteen een stuk makkelijker in de verzorging: je hoeft alleen af en toe het water te verversen, ideaal! Zorg er wel voor dat zijn stam niet onder water komt te staan. Ruben heeft namelijk geen zwemdiploma en zijn stam zal gaan rotten als 'ie langdurig onder water staat. 

Beste standplaats: schaduw | Water: weinig  | Luchtzuiverend: sterk luchtzuiverend

 

3. Bananenplant Musa Dwarf Cavendish

Onze Baloe, de Bananenplant Musa Dwarf Cavendish, is sowieso een van de meest trendy planten op het moment. Waarom? Zijn enorme bladeren hebben een prachtig, donkerpaars patroon en geven een echte jungle vibe aan je huis. Naast dat Baloe ontzettend mooi is om te zien, is deze kamerplant ook nog eens goed voor de menselijke gezondheid. De bladeren van Baloe storten namelijk vocht uit die voor een hogere luchtvochtigheid in de kamer zorgen. 

Beste standplaats: veel zonlicht | Water: veel water nodig | Luchtzuiverend: licht

 

4. Terrarium  

Boris, ons zelfvoorzienend terrarium, is een bijzondere verschijning. Wij denken dat deze trend zo populair is omdat de grote glazen pot heel weinig/geen water nodig heeft en kan heel goed voor zichzelf zorgen. Boris heeft namelijk een eigen mini eco-systeem waarbij water via verdamping wordt gerecycled in zijn terrarium. Ideaal als je niet zulke groene vingers hebt! Het leukste aan dit terrarium is dat hij als complete DIY set wordt geleverd en je er dus zelf een draai aan kan geven. Bekijk hier een voorbeeld van hoe ons terrarium in elkaar wordt gezet! 

Beste standplaats: licht, geen direct zonlicht | Water: geen water nodig | Luchtzuiverend: niet

 

5. Alocasia Zebrina (Olifantsoor) - Ollie

Ollie, officieel Alocasia Zebrina, is een bijzondere kamerplant en je ziet al snel waarom hij zo hip is als je naar zijn steeltjes en bladeren kijkt. Je zou toch bijna zeggen dat onze groene vriend een kruising is tussen een zebra en een olifant! Daarom staat Ollie ook wel bekend als de 'Olifantsoor'. In de jungle wordt deze plant vaak gebruikt als natuurlijke paraplu. Mocht je dus ooit last hebben van een regenbui in je huiskamer, slaapkamer of kantoor, weet je wat je te doen staat.

Beste standplaats: licht, geen direct zonlicht | Water: vrij veel water nodig | Luchtzuiverend: licht
 

 

Onze bovenstaande groene gabbers zullen sowieso bijdragen aan een tof interieur bij je thuis. Nieuwsgierig geworden naar meer amigo's? Zoek dan via onze Plantenzoeker naar jouw perfecte match! Op zoek naar meer inspiratie? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!

 

Verder lezen

    ... ...