Ter inspiratie: zó staan kamerplanten op de gang!

Ter inspiratie: zó staan kamerplanten op de gang!

Planten in de woonkamer, planten in de badkamer, planten in de slaapkamer, maar wat misschien nog mist in jouw interieur is planten op de gang. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht, maar waarom zou je onze groene vrienden niet ook gewoon in de gang plaatsen? Er is niks leukers dan bij binnenkomst direct tegen een mooie, grote of kleine, groene of paarse, kamerplant aan te lopen. Heb je geen idee hoe je onze plantjes leuk presenteert op de gang? Hier een aantal voorbeelden ter inspiratie!

 

Plaats wat planten op een tafel.

Indien jouw gang richting de woonkamer groot genoeg is, is dit een hele creatieve oplossing! Een lange hal richting de woonkamer biedt veel mogelijkheden, toch blijkt het dat veel mensen moeite hebben met het uitzoeken en inrichten van meubels in de hal. Het blijft dan ook vaak bij een grote kapstok en functionele schoenenkast. Maar hoe leuk is het om een gezellig hoekje in de hal te creëren? Met een mooi, klein tafeltje in combinatie met niet al te grote kamerplanten creëer jij een mini Jungle in de hal, zonder dat het een té statig element is. Is dat even een leuke binnenkomst! Wat dacht je bijvoorbeeld van Marty of Karel.

Wist je trouwens dat we bij Plantsome ook tafeltjes in het assortiment hebben? Is dat ‘ff’ handig! Bekijk ons favoriete plantentafeltje; Oskar!

Afbeelding van plantjes op een tafeltje in een gang

 

Hang ze hoog in de lucht.

Is jouw hal toch nét iets te smal voor een tafel? Dan is het nog steeds mogelijk om je hal op te leuken met onze groene vrienden! Zo zijn hangplanten een leuke én ruimte besparende mogelijkheid. Door de hangplantjes op verschillende hoogtes te hangen oogt de wand speelser en hoger, ideaal dus om bij een smalle hal een ruimtelijk gevoel te creëren. Maak kennis met deze twee hangbazen uit ‘De Hangjeugd van Tegenwoordig’ - Fjeze Alfred & Bas Blad.

Afbeelding van hangplanten in de gang 

Simpel: een grote plant op de grond.

Simpel, maar heel leuk! Tegenwoordig zijn grote kamerplanten echt een statement in je woonkamer, badkamer of keuken. Ook in de hal is een grote kamerplant de perfecte manier om de groene elementen van onze groene vrienden in huis te laten terugkomen. Plaats hem ergens in de hoek en kies een lekkere hoge uit. Let op: vloerverwarming is voor kamerplanten vaak dodelijk! Als je vloerverwarming in de hal hebt, zet de plant dan op een blok hout, kistje of tafeltje. Zie Eileen hier eens shinen!

Ficus in de gang op de grond.

 

Plaats de planten in een kastje of kubus.

And last, but not least! Nóg een creatieve oplossing voor een smalle hal. Hang kastjes of een stalen kubus aan de muur en decoreer deze met Marco & Pablo. Ook hier geven de verschillende hoogtes en vormen een speels effect en tegelijkertijd een moderne en strakke uitstraling.

Afbeelding van plantjes in stalen kubussen aan de wand


Zo, dat was ‘m dan. Ontplof jij nú al van nieuwe ideeën en inspiratie om jouw gang een groene touch te geven? Kan je niet meer wachten om alles om te gooien? Steek je het liefst vandaag je handen nog uit de mouwen om planten te potten? Dat snappen wij! Wij zijn jouw (groene) rots in de branding. Al onze groene vrienden vind je hier!

Verder lezen

    ... ...