Plantsome's Black Friday

Plantsome's Black Friday

“Doen jullie dit jaar wél mee aan een Black Friday actie?” Nou, niet helemaal. We geloven er nog steeds in dat deze actieperiode de massale overconsumptie stimuleert en dat is absoluut niet duurzaam. Wij gaan voor groen. Daarom hebben gekeken naar hoe we onze planten op een duurzame manier voordeliger kunnen aanbieden. En geloof ons, dat kan!

 

Permanente prijsverlaging

Tijdens deze Black Friday gekte wilden we iets blijvends voor jullie én de natuur betekenen. In tegenstelling tot onze andere e-commerce vrienden, verlagen wij onze plantprijzen permanent. Ja, je leest het goed! 4 ever. Altijd dus. Ons verpakkingsproces is namelijk nu zo ingericht dat we de bezorging duurzamer kunnen maken én de prijzen voor jullie omlaag konden gooien. 

 

Vollere dozen

We hebben goed gekeken naar onze prijsmodellen en pakketservice. Daar zagen we dat we onze planten en pakketten voordeliger kunnen aanbieden en de dozen voller kunnen versturen. Op deze manier kan jij planten kopen voor minder knaken en verminderen wij onze CO2-uitstoot. Een win-win dus!

 

CO2 compenseren kan je leren

Met onze eigen bezorgdienst brengen we planten rond in de randstad. De bezorger neemt direct de dozen weer mee terug. Zo gebruiken we veel minder verpakkingen. Sinds november experimenteren we met het CO2-neutraal bezorgen via de tool ‘Offset’. Deze tool berekent de transport-CO2-uitstoot op basis van de bezorgafstand en het gewicht van het pakket. Voor elke order investeren we het bedrag wat nodig is om deze uitstoot te compenseren. Dit wordt geverifieerd door Pachama. Ons doel? Jullie blij maken met groene amigo’s op een CO2-neutrale manier.

 

Wouter de regenwoudactivist

Vanaf nu hoort Wouter, de Ficus Trésor bij onze plantenclub. Deze kamerplant is een product van Stichting Trésor.

Voor iedere verkochte Ficus Trésor een lekker bedrag aan Stichting Trésor gedoneerd. Deze stichting zet zich in voor het regenwoud in Frans-Guyana. Daar helpen wij maar al te graag aan mee! Meer weten? Lees het hier.

 

We proberen Plantsome op deze manier iedere dag steeds een beetje groener te maken. Is dit al helemaal gelukt? Nee. Maar we werken er snoeihard aan om dit wel voor elkaar te krijgen.

 

Wil je op de hoogte blijven van andere speciale aanbiedingen, onze verzorgingstips én de nieuwste groene amigo’s? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Verder lezen

    ... ...