Planten voor in de badkamer.

Planten voor in de badkamer.

Planten in de badkamer? JA! Je groene vrienden maken naast je woonkamer, keuken en slaapkamer óok je badkamer een stuk gezelliger! Benieuwd welke groene amigo's geschikte kandidaten zijn voor op jouw badkamerkastjes? Vandaag stellen we vijf bladgasten aan je voor: 

Aglaonema Silver Bay

Joep

De Aglaonema Silver Bay is een bijzondere kamerplant, met een even bijzondere naam. Daarom, noemen wij hem liever Joep. Zijn opvallende uiterlijk komt vooral door de grote bladeren met unieke patronen daarop. Een échte eyecatcher in de badkamer! 

Verzorging Joep

Joep is zo’n lekker makkelijk ventje. Hij is niet zo dorstig, met een klein beetje water is hij al tevreden. 1x per maand een lekker maaltje en hij is helemaal van jou! Joep is geen zon liefhebber; hij staat het liefste in de halfschaduw. Maar goed, dan is de badkamer de perfecte plek voor Joep, toch?!

Bezoek Joep de Aglaonema Silver Bay

Graslelie (Chlorophytum)

Bertie

De Chlorophytum staat in Nederland beter bekend als de Graslelie en is zo’n beetje de makkelijkste groene amigo die je kan hebben. Wij noemen haar makkelijke Bertie.

Verzorging

Bertie vindt het eigenlijk allemaal wel best. Oké, oké, ze staat het liefst op een lichte plek, maar in de schaduw kan ook. Ze wilt wel graag twee keer per week water en eens in de week een lekkere sproeibeurt, maar als je het een keer vergeet doet ze er niet moeilijk over. Ze zegt dan ook graag: ‘’lukt ’t vandaehe nie, dan lukt ’t maerehe.’’ Bertie, je bent een topper!

Bezoek Bertie de Graslelie

Calathea Network 

Luca

Luca is deel van de Calathea familie, dat is te zien aan het prachtige geblokte motief op zijn bladeren. Verder heeft Luca geen krultang nodig, hij heeft een natuurlijke slag in zijn bladeren. Natural beauty noemen ze hem ook wel. 

Verzorging Luca

In de badkamer is Luca helemaal op zijn plek; hij staat het liefste in de schaduw tot halfschaduw én met een tochtig plekje maak je hem niet gelukkig, dus hou hem vooral bij de tocht weg! Verder maak je Luca blij met af en toe een douche en eens in de twee weken een beetje eten!

Bekijk de Luca de Calathea Network

Badkamer_planten

Philodendron Red Emerald

Emily

Emily is dankzij haar sierlijke rode stelen en glanzende bladeren het juweeltje onder de planten. Haar schoonheid is oogverblindend, niet zo gek dus dat de andere planten steeds achter haar aanzitten! Deze Philodendron Red Emerald vindt haar oorsprong in Zuid-Amerika en houdt wel van een beetje passie en pit.

Verzorging Emily

Emily staat het liefste in de schaduw. Ze is niet heel dorstig en heeft gewoon af en toe even een scheutje water nodig; wat een makkelijk chickie is het toch! Verder moet je Emily wel hoog op een badkamerkastje zetten, ze is namelijk licht giftig voor je viervoeter.

Bezoek Emily de Philodendron Red Emerald

Badkamer_planten

Blauwvaren (Phlebodium)

Pleun

Bij Pleun denk je misschien ‘’wat een rommeltje. Weet die plant niet hoe ze haar blaadjes moet groeien?’’. Nee, dat klopt dus ook. In Nederland staat Pleun beter bekend als de ‘Blauwvaren’. Ze weet niet zo goed wat ze nou met zichzelf aan moet. Het ene blaadje is langwerpig, de ander heeft zes vertakkingen en weer een ander heeft een krulletje erin. Nou, prima toch! Het ziet er hartstikke gezellig uit en ze heeft daarom juist een hele sophisticated look. Lekker bezig Pleun!

Verzorging Pleun

Pleun is vrij dorstig, maar heeft geen direct zonlicht nodig. Verder maak je haar blij met elke maand een beetje voeding; meer heeft ze niet nodig. Pleun, we zijn fan van je!

Bezoek Pleun de Blauwvaren

Wat een toppers hé? Kan jij niet genoeg krijgen van deze groene amigo's? Dan hebben we goed nieuws! Via onze badkamerplanten pagina vind je nóg veel meer geschikte amigo's voor in je badkamer!

Verder lezen

    ... ...