Ik vind het niet moeilijk om mijn Urban Jungle bij te houden, mijn vriend geeft ze altijd water ;)

Ik vind het niet moeilijk om mijn Urban Jungle bij te houden, mijn vriend geeft ze altijd water ;)

Planten zijn populairder dan ooit te voren en de ‘Urban Jungle’ trend is er een waar wij ons ontzettend in kunnen vinden! Daarom laten we jou graag kennis maken met inspirerende interieurs van plantastische personen! In deze editie: Wez!

Waarom moeten meer mensen een Urban Jungle gaan houden?

Meer mensen zouden een Urban Jungle moeten houden omdat het zorgt voor veel sfeer in huis. Mijn vriend en ik zijn grote reisliefhebbers, waarbij Indonesië altijd bovenaan de lijst staat. De planten die we daar tegenkomen proberen we ook (voor zover mogelijk) in ons huis te krijgen. Op deze manier zitten we niet constant te balen dat we nog niet geëmigreerd zijn ;)

Hoeveel planten behoren er nu tot je Urban Jungle?

51 planten, exclusief het balkon!

Hoe bepaal je welke nieuwe plant er wordt toevoegt?

Nieuwe planten komen via verschillende wegen tot ons. De meeste planten kopen we uiteraard zelf. We worden geïnspireerd door dingen die we op social media voorbij zien komen, maar vaak bepalen we het door gewoon bloemen- en plantenwinkels te bezoeken. Het is mooi om iets tegen te komen waarvan je niet eens wist dat het bestond. Daarnaast hebben we in Amersfoort een koffietent (vol planten), zo'n beetje ons tweede huis, waar we vaak stekjes mee naar huis krijgen van de eigenaar.. Maar ook vrienden en familie zijn op de hoogte van onze jungle en ze bouwen er graag aan mee :) 

Wat is nu je favoriete plant?  

Mijn favoriete plant is de rubberplant. Deze heb ik vier jaar geleden gekregen van een goede vriendin toen ik mijn eerste huis had gekocht. Hij was altijd al mooi, maar sinds ik naar Amersfoort ben verhuisd is hij wel een meter de lucht in gegaan! Daarnaast is dit nou een voorbeeld van een plant die je in Indonesië veel tegenkomt in het wild (maar dan 4x zo groot). Super gaaf. Ik houd sowieso van hele grote planten.


Wat is voor jullie de belangrijkste eigenschap in een plant?

De belangrijkste eigenschap in een plant is voor mij de vorm en de kleur van het blad. Hoe groener hoe beter. Daarnaast is het erg belangrijk dat de plant diervriendelijk is, want onze 18-jarige kat Tommie eet er graag van. Als je het aan hem zou vragen dan zijn de planten met grote sprieten zijn favoriet. Hij springt nog soepeltjes in en over kasten om bij de goudpalm te komen.. 


Is het bijhouden van een Urban Jungle moeilijk? Hoeveel tijd kost het jullie?

Het is niet moeilijk een Urban Jungle bij te houden, maar ik heb makkelijk praten.. Mijn vriend geeft namelijk elke zaterdag de planten water.. Daarnaast moet je ook een beetje geduld hebben. Sommige planten hebben het wat moeilijker als het kouder wordt, maar dat betekent niet dat je ze meteen moet afschrijven. Zeker de bananenplant! Volg @plantsome op Instagram om meer fijne plantenkiekjes te zien! Heb jij ook een 'Urban Jungle' en wil je door ons geïnterviewd worden? Mail dan naar hallo@plantsome.nl!

Verder lezen

    ... ...