Huisdier? Dit is waarom je beter een plant kan nemen.

Huisdier? Dit is waarom je beter een plant kan nemen.

Sinds het begin van de mensheid zijn het de huisdieren geweest die het dichtst bij ons hebben gestaan. De schattige kleine katjes, de trouwe viervoeters en zo nu en dan zelfs een tamme tijger. Maar dat gaat nu eindelijk veranderen. Jarenlang heeft de dierenlobby ervoor gezorgd dat niet bekend werd wat zij allang wisten: planten zijn de ultieme partners van mensen, niet dieren! Ben je niet overtuigd? Eens kijken of je dat nog steeds niet bent na de volgende punten.

1. Schone lucht versus... stank

Hartstikke leuk, zo'n lekker avondje op de bank met jouw trouwe viervoeter naast je. Een goede film op terwijl je geniet van lekkere hapj... GADVERDAMME wat is die lucht! En Rex maar heel onschuldig de andere kant opkijken. Dat risico loop je met Karel de kamerplant dus niet. Sterker nog, het wordt een heerlijk frisse film met zo'n groene huisgenoot naast je!

2. Uitlaten in de regen? Als je het maar laat

In Nederland kennen we ze maar al te goed, die stortbuien waardoor je in een halve seconde kletsnat bent. Gelukkig zit jij lekker binnen! Althans, totdat die viervoeter van je begint te piepen. Als je dan niet snel naar buiten gaat wordt het binnen ook kletsnat... Het moge duidelijk zijn dat kamerplanten het verlangen om naar buiten te gaan totaal niet hebben.

huisdier-vs-planten

3. Een genot voor je rekening

Heel leuk, zo'n papegaai, maar dat exclusieve vogelzaad gemaakt van hyper-duurzame en natuurlijke zaden uit Nepal is niet gratis. Net als de reparaties aan je spiksplinternieuwe bank waaraan kat Nora besluit haar nagels te veilen. Het enige wat een kamerplant nodig heeft? Een glaasje water uit de kraan en een handvol potgrond om het jaar. En dat betaalt zichzelf allang terug in minder medische kosten door de gezonde werking van planten. Win win, wordt dat ook wel genoemd. 

4. Nooit meer bange gasten

"Hey, zullen we deze keer bij jou komen eten?" Zegt een van je vrienden terwijl beelden van jouw hondsdolle cavia die hem naar zijn keel vliegt door je hoofd heen schieten. Dus zeg je maar: "Ja leuk! Maar mijn huis is nogal een zooi nu, dus zullen we het volgende keer doen?" Terwijl een kamerplant jouw en je gasten lekker hun gaat laat gaan terwijl hij zijn eigen ding doet. Let natuurlijk wel op met vleesetende planten...

5. Anti-stress vs. stressvol

Een wandeling door het park die uitmond in een hels hondengevecht. Een verwoeste huiskamer bij thuiskomst na je werk. Haarballen op onverwachte plekken. Een plotseling gekakel terwijl je net even van je favoriete serie wilt genieten. Huisdieren kunnen nogal stressvol zijn. Bij planten is het juist andersom, het is wetenschappelijk bewezen dat de aanwezigheid van kamerplanten voor minder stress zorgt. Wat wil je nog meer in een huisgenoot?

 

Kortom, dump die papegaai en neem een plant, nu het nog kan.

 

Verder lezen

    ... ...