''Het is onmogelijk om een winkel te verlaten zonder een plant te kopen.'' - Brechje en Maykel

''Het is onmogelijk om een winkel te verlaten zonder een plant te kopen.'' - Brechje en Maykel

Wij houden veel van planten (verrassend!) én interieurs waar planten een grote rol in spelen. Daarom zijn we ook zo blij met de 'Urban Jungle' trend! We laten jou daarom graag kennis maken met inspirerende 'plantenaccounts'. Tegelijkertijd vroegen we de mensen achter deze accounts naar hun 'Urban Jungle'. Deze keer: Brechje en Maykel.  

Waar komt de liefde voor planten vandaan?

De liefde voor planten is gegroeid vanuit de liefde voor de natuur. Wij zijn allebei graag in de natuur en halen deze dan ook graag in huis. Het fijne hieraan is dat de natuur voor rust zorgt.

Wat vinden jullie van de term Urban Jungle?

Tegenwoordig kom je de term Urban Jungle overal tegen. Het is een trend die heel erg goed bij ons aansluit. En of hij nu blijft of over een tijdje weer gaat, een ding is duidelijk, de planten bij ons in huis zullen in iedere geval niet verdwijnen. Ze brengen veel sfeer in huis en zorgen echt voor gezelligheid.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen jullie huiskamer/ruime om te toveren tot Urban Jungle?

Wij hebben er niet bewust voor gekozen om onze huiskamer om te toveren tot Urban Jungle, het is geleidelijk aan ontstaan. Toen wij bijna 2 jaar geleden de sleutel van ons huis kregen, wilden wij sowieso een plantenhoek in ons huis creëren. Wat begon met een paar planten in een hoek, is uiteindelijk uitgegroeid tot een hele woonkamer vol met planten. Omdat wij beneden steeds minder plek krijgen, zal binnenkort de bovenverdieping aan de beurt zijn.

Hoe bepalen jullie welke plant toegevoegd wordt aan jullie Urban Jungle?

Je zou beter kunnen vragen, hoe voorkomen jullie dat er een plant wordt toegevoegd aan jullie Urban Jungle? Het is voor ons namelijk echt onmogelijk om een plantenwinkel te verlaten zonder een plant te kopen. Zien wij een plant die wij mooi vinden, dan moet hij gewoon mee naar huis. Bovendien zijn er te veel mooie planten en staat er altijd wel een tussen de wij nog niet in huis hebben. Wij zeggen heel vaak tegen elkaar: ‘nu kopen wij echt geen planten meer.’ Maar als je toevallig toch langs het tuincentrum rijdt, dan is de verleiding groot om even naar binnen te gaan. Zo kwam Maykel een paar weken terug weer thuis met 2 nieuwe planten, de Begonia Fireworks en de Begonia Magma.

Wat is jullie favoriete plant van het moment en waarom? En wat is de laatste groene aanwinst?

Dat is een lastige! Er zijn te veel mooie planten en wij hebben zeker meerdere favorieten. Maar als ik, Brechje, moet kiezen, is het op dit moment de Anthurium Clarinervium. Zijn zachte, hartvormige bladeren vind ik echt prachtig. Wat ik er vooral speciaal aan vind zijn zijn witte nerven, die zijn erg mooi in contrast met de rest van het donkergroene blad. De Maranta Leuconeura en de Calathea Orbifolia, behoren ook tot mijn favorieten. Ook deze planten hebben een prachtige bladstructuur, het bijzondere aan deze planten is dat ze ‘s avonds hun bladeren sluiten. Maykels favoriete plant is de Peperomia Argyreia (Watermelon Peperomia), omdat hij anders is en je hem minder vaak tegenkomt. Iedereen heeft standaard de Pannekoekenplant (Pilea Peperomioides) in huis. Deze lijkt erop, maar is toch net even anders. Onze laatste groene aanwinst is Scindapsus Pictus.

Volg @deburenvan21 op Instagram om meer fijne plantenkiekjes te zien! 
Heb jij ook een 'Urban Jungle' en wil je door ons geïnterviewd worden? Mail dan naar hallo@plantsome.nl! 

 

Verder lezen

    ... ...