''Het is bewezen, van planten word je gelukkiger!''

''Het is bewezen, van planten word je gelukkiger!''

Planten zijn populairder dan ooit te voren en de ‘Urban Jungle’ trend is er een waar wij ons ontzettend in kunnen vinden! Daarom laten we jou graag kennis maken met inspirerende interieurs van plantastische personen! Deze keer (met een toepasselijke achternaam): Kim Pot!

Hoi Kim! Waarom moeten meer mensen een Urban Jungle gaan houden?

Het is bewezen, van planten word je gelukkiger! Naast geluk, vind ik dat het je huis ook zoveel gezelliger maakt. En ergens hoop ik ook, dat als mensen het nut gaan inzien van groen in je huis, ze ook bewuster gaan worden van de omgeving om ons heen. Wat hard nodig is nu met alle effecten van klimaatverandering. 

Hoeveel planten behoren er nu tot jouw Urban Jungle?

Ik heb momenteel meer dan 25 planten en ben net begonnen met stekken, waardoor ik denk dat het er snel nog meer gaan worden. Het gaat nu nog net met de ruimte, maar binnenkort moeten er echt een paar planken aan de muur zodat ik daar de planten op kan zetten. Zeker ook, omdat we een poes hebben die het niet leuk vindt dat al haar ruimte wordt ingenomen door planten. Al heeft ze tot nu toe gelukkig weinig gesloopt.

Hoe bepaal je welke nieuwe plant je toevoegt?

Dat verschilt heel erg. Ik heb een zwak voor ‘vreemde planten’, hangplanten of planten met een mooi patroon op het blad. Meestal zie ik op Instagram, of de vaste websites die ik volg iets voorbij komen en dan denk ik ‘ja, die moet ik hebben!’ Ik probeer wel af te wisselen, zodat m’n Urban Jungle lekker divers blijft.

Welke plant is nu jouw favoriet?

Eentje? Als ik er echt één moet kiezen ga ik voor de Maranta Leuconeura. Het patroon op het blad vind ik echt te gek! Maar ik heb ook een zwak voor de polka dot plant, door het vrolijke patroon op zijn bladeren. Maar ook de Monstera op stam, die ik net nieuw heb, vind ik heel tof. Eigenlijk kan ik gewoon niet kiezen. 

Wat is voor jou de belangrijkste eigenschap van een plant?

Dat verschilt ook, ik kijk dus vooral naar bladvorm… hoe gekker, hoe beter! Maar nu ik een wat grotere jungle heb kijk ik ook naar de lengte. Ik wil zorgen dat het een speelse boel blijft en niet alle planten een gelijke hoogte hebben. Planten die niet zo diervriendelijk zijn zet ik gewoon wat hoger, zodat de poes er niet bij kan.

Is het bijhouden van een Urban Jungle moeilijk? Hoeveel tijd kost het je?

Ik denk dat het afhangt van hoe moeilijk je het jezelf maakt. Sommige planten zijn eenvoudig in het onderhoud en dan is het niet zo moeilijk en kost het je ook niet zoveel tijd. Wil je een wat apartere plant? Dan zullen de planten wat moeilijker te onderhouden zijn en kost het je ook wat meer tijd. Gemiddeld ben ik denk ik een half uurtje per dag bezig om alle planten na te lopen, eventuele gele bladeren er af te knippen en ze water te geven. 

Bedankt Kim, succes én veel plezier met jouw Urban Jungle!

Volg @kimmaaktfotos op Instagram om meer fijne plantenkiekjes te zien! 
Heb jij ook een 'Urban Jungle' en wil je door ons geïnterviewd worden? Mail dan naar hallo@plantsome.nl!

Verder lezen

    ... ...