Lekker hangen met Amelia!

Lekker hangen met Amelia!

Amelia, onze favoriete hoogvlieger..

Amelia komt uit een grote Griekse familie. ‘Epipremnum Aureum’ is haar echte naam, maar wij vinden Amelia een passendere naam. De familie Araceae behoort tot vele familie’s zoals onder andere de Caladium, Dieffenbachia, Monstera en de Philondendron. De familie Araceae zijn echte liefhebbers van de sirtaki. Na een lange avond vol gyros en ouzo klimt de hele familie op tafel om te dansen! Epipremnum betekend in het Grieks letterlijk 'Op' (Epi) 'stam' (premnum). Het zal je daarom niet verrassen dat Amelia vooral als klimplant voorkomt in de natuur. Oh, en ben je op zoek naar geluk? Dan kun je hoefijzers en klavertjes vier nu wel vergeten, want volgens de Grieken brengt de Epipremnum haar eigenaar geluk én geld!

Epipremnum Aureum

Binnen de kortste keren groeit Amelia uit tot een lange sliert. Haar prachtige bladeren groeien namelijk enorm snel! Daarnaast is ze ook nog eens goed in het zuiveren van de lucht en maakt het haar niet zoveel uit waar ze hangt, zolang het maar niet in het directe zonlicht is. Amelia spendeert haar tijd het liefste in de lucht. In haar jonge jaren vloog ze de wereld rond met een rode Lockheed Vega, maar deze avontuurlijke tijd is nu voorbij. Amelia is met pensioen en neemt nu ruim de tijd om lekker wat rond te hangen! 

 

Amelia

Hoe verzorg je de Epipremnum Aureum? 

Amelia heeft af en toe een scheutje water nodig en staat het liefste niet direct in de zon. Plekken met veel licht of halfschaduw doen haar goed. In de winter verbruikt Amelia minder water, dit komt door de temperatuur en de hoeveelheid zonlicht (duh!). Deze maanden is een scheutje water 1x in de twee weken meer dan voldoende. Eens per twee maanden heeft Amelia behoefte aan plantenvoeding. Oh ja, even opletten! Amelia is licht giftig, niet voor mensen maar wel voor viervoeters! Gelukkig kun je d'r hoog ophangen ;)

Interieur tips 

Zoals je misschien al hebt ontdekt, houdt Amelia ervan om lekker te hangen. Met vrienden of familie, dat maakt haar allemaal niet uit. Maar hoe past Amelia het beste bij jou in je interieur? Daar zijn heel veel leuke opties voor! Hang bijvoorbeeld je plantjes aan kastjes aan de muur (@lisannethrifed) voor een speels effect. Een ander leuk idee is om een kapstok aan de wand achter je bank te hangen en daar een aantal hangplanten in combinatie met fotolijstjes aan te hangen, ook dit is een originele manier om Amelia aan je interieur toe te voegen (@simoonish.nl). 

@lisannethrifed             @simoonish.nl

@lisannethrifed                                              @simoonish.nl

Kleur aanbrengen in je badkamer? Met een oude ladder en een familie Araceae's pimp je jouw badkamer tot een groene oase aan rust (@hannahpuechmarin). And last but not least! Hangplantjes niet in, maar óp je kast! Maak een kleine jungle op je kast en laat ze lekker hangen (@arapisarda).

 

@hannahpuechmarin             @arapisarda

@hannahpuechmarin                                    @arapisarda


Ben je helemaal verliefd geworden op Amelia na deze blog? Vraag haar hier dan meteen verkering! Benieuwd naar nog meer inspiratie over groene amigo's? Op @plantsome plaatsen we dagelijks foto's van de groenste interieurs, onze eigen kamerplanten assortiment en tips & tricks voor de verzorging van jouw groene vriend.

Verder lezen

    ... ...