Waarom Aïsha en Eileen een mijlpaal voor ons zijn

Waarom Aïsha en Eileen een mijlpaal voor ons zijn

We naderen alweer het einde van 2021. Dat betekent een periode van pasteitjes, oliebollen, appelflappen, gezelligheid met vrienden en familie en natuurlijk: de kerstboom. Daarbij komt, gelukkig, steeds vaker de discussie over de duurzaamheid van kerstbomen naar boven. Feit blijft dat wij elk jaar weer overdonderd zijn door de enorme vraag naar planten die na het nieuwe jaar ontstaat. Voor ons zijn deze weken dan ook een gekke combinatie van zowel rust en keihard werken om nieuwe keiknappe planten klaar te hebben staan voor jullie. 

 

Aïsha en Eileen

Dit jaar hebben we twee nieuwe groene reuzen bereid gevonden om als kerstboom vervanger te dienen: Eileen en Aïsha. Naast dat deze twee prachtige Ficusbomen de show stelen van elke huiskamer betekenen ze voor Plantsome ook een mijlpaal: het zijn namelijk de eerste planten die door jullie zijn gekweekt! Dat vereist wat meer uitleg en daarvoor nemen we jullie mee terug naar het begin van Plantsome.

Feedback, feedback, feedback

Toen Thom en Axel in 2015 besloten om Plantsome te starten was dit om een aantal redenen. Planten leuker en makkelijker maken voor de jongere generatie was één doel. Als jongens opgegroeid in de kwekerij van onze ouders hadden we ook nog een ander doel: kortere lijntjes tussen jullie, de "plantgebruikers" en de kwekerij. Kwekers verkopen hun planten namelijk over het algemeen via één of meerdere tussenpersonen voordat de plant bij jullie thuis staat. Daardoor krijgen ze weinig tot geen feedback over hun planten terug. Ons leek het juist veel logischer om als kwekerij te kunnen bepalen wat we gaan kweken door te luisteren naar de wensen van jullie, de plantgebruikers. Met Plantsome was dit opeens mogelijk!

Mijlpaal!

Aïsha en Eileen zijn voor ons een mijlpaal omdat het de eerste planten zijn die wij hebben gekweekt op basis van wat jullie ons hebben verteld. Er bleek veel behoefte te zijn aan grote, toffe planten die als een meubelstuk in een huiskamer kunnen staan. Alleen was het prijspunt vaak te hoog. Daar zijn we mee aan de slag gegaan en daarom hebben we Aïsha en Eileen gekweekt in drie verschillende lengtes zodat er voor elke portemonnee een optie is. En dan zien ze er ook nog eens geweldig uit.

 

Voor Thom, Axel en iedereen die bij Plantsome werkt zijn Aïsha en Eileen dus niet alleen toffe nieuwe planten, maar betekenen ze vooral het behalen van één van de begindoelen van Plantsome. En dat is best een lekkere manier om het jaar te eindigen :-)

We zijn benieuwd wat jullie van Eileen en Aïsha vinden! Bij een kraamvisite geef je normaal cadeautjes aan de baby, maar wij geven in dit geval jullie een cadeau door tot eind januari de prijs te verlagen. Bekijk ze hier!

Verder lezen

    ... ...