Dit zijn de 5 meest populaire kamerplanten van dit moment!

Kamerplanten zijn er in alle vormen en maten; groot, klein, dik, dun. You name it, plants have it. Ze komen overal ter wereld vandaan; Mexico, Costa Rica, Guatemala, China en ga zo maar door. Veel van die groene vrienden komen uit landen met een tropisch klimaat. Staat het aanschaffen van een kamerplant ook al een tijdje op jouw lijstje, maar heb je geen idee welke je moet kiezen? Lees dan snel verder, want dit zijn de 5 meest populaire kamerplanten van dit moment!


Gatenplant - Monstera Deliciosa

Deze plant is helemaal uit het verre Mexico gekomen en daarom hebben wij hem een Mexicaanse naam gegeven; Alfredo! Heb je huisdieren? Oppassen geblazen, de Monstera Deliciosa kan namelijk best een beetje giftig zijn en jouw trouwe viervoeter ziek maken. Je wilt natuurlijk niet dat Sniffie de hond erbij loopt alsof ze cinqo tequila’s heeft weggetikt. Alfredo ziet er door de gaten in zijn bladeren bijzonder uit én is ook nog eens een kei in het zuiveren van de lucht!

Standplaats: Schaduw tot halfschaduw | Water: Wekelijks | Voeding: 1x per 2 weken (zomer)

 Afbeelding van de Monstera Deliciosa kamerplant in een witte pot die op een krukje staat

 

Living plant - Calathea Orbifolia

Deze Zuid-Amerikaanse schone hebben we bij Plantsome Isabella genoemd! Waar die naam vandaan komt? De bedenker van al de plantnamen heeft ooit eens een Braziliaanse scharrel gehad met de naam Isabella en vond deze Calathea Orbifolia net zo adembenemend mooi als de echte Isabella. Naast dat ze prachtige voluptueuze bladeren heeft, is ze ook nog eens erg goed in het zuiveren van lucht. Ze is niet giftig én heeft de bijzondere eigenschap haar bladeren 's nachts te sluiten (daarom wordt ze ook wel de ‘living plant’ genoemd)... what more do you want?

Standplaats: Schaduw tot halfschaduw | Water: Wekelijks | Voeding: 1x per 2 weken (zomer)

Afbeelding van de Calathea Orbifolia kamerplant die in een donkere pot in een industriële woonkamer staat 

 

Goudpalm - Areca Palm

Marty, zoals wij hem noemen, komt uit Afrika. Hij is groot en beresterk, maar vereist ook een beetje aandacht. Daartegenover staat dat deze Areca Palm schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen, trichloorethyleen en tolueen uit de lucht verwijdert! Schone lucht en een fancy grote groene amigo mét een leuke naam.. Precies wat je nodig hebt!

Standplaats: Veel zonlicht | Water: Wekelijks vrij veel | Voeding: 1x per 2 weken (zomer)

Afbeelding van de Areca Palm kamerplant, ook wel Goudpalm genoemd, die voor een roze muur staat 

 

Cowboycactus - Cactus Euphorbia

Natuurlijk kan Bob niet ontbreken in het rijtje van de 5 meest populaire kamerplanten. We hebben het dan natuurlijk over de Cactus Euphorbia. Onze Bob drinkt nooit en daar ben jij hééél blij mee. Scheelt namelijk weer wat verzorgingstijd in jouw drukke leven. De cactus is tijdloos en zal lang je vriend blijven! Wist je dat sommige cactussen in Mexico wel tot 12 meter groot kunnen worden?!

Standplaats: Weinig eisen | Water: Zeer weinig water nodig | Voeding: Niet nodig

Afbeelding van de Cactus Euphorbia kamerplant die in een mand naast een muurkast staat 

 

Vioolplant - Ficus Lyrata

Tot slot komen we uit bij Eileen, een plant die ook absoluut thuishoort in het rijtje van de meest verkochte kamerplanten van dit moment. Of wat zeg ik? Deze Ficus Lyrata hoort al sinds jaar en dag in het rijtje meest verkochte en meest populaire kamerplanten. Dit heeft de Ficus onder andere te danken aan de enorme verscheidenheid van subsoorten die er van deze plant zijn. Naast dat Eileen beschikt over een prachtig uiterlijk kan ze ook nog eens uitgroeien tot grote kamerplant en heeft ze sterke luchtzuiverende eigenschappen! Come on Eileen!

Standplaats: Licht tot halfschaduw | Water: Wekelijks | Voeding: 1x per maand (zomer)

Afbeelding van een Ficus Lyrata kamerplant voor een witte muur

Verder lezen?

... ...