Deze planten maken van jouw balkon de place to be!

Deze planten maken van jouw balkon de place to be!

Ja ja ja, geloof het of niet. Dit weekend wordt het maar liefst 23 graden! Dat betekent beentjes in de lucht, cocktail in je hand, zonnebrilletje op en keihard 'verburnen' op het balkon. Heerlijk, de zomer komt eraan! Maar alleen is ook maar zo alleen.. toch? Onze Badass Buiten Bazen (Plantsome buitenplanten), willen niets liever dan samen met jou genieten van deze zomerse dagen. Naast dat ze niks liever doen dan een beetje samen hangen en flaneren, geven ze jouw balkon ook nog eens net die extra touch. Jouw balkon wordt echt the place to be deze zomer. Maak kennis met Kami, Dotan, Gerrie, Loulou en Jopie; planten voor op het balkon!

Kami Senecio Mount Everest

We beginnen deze voorstelronde met onze avontuurlijkste rakker; Kami. Hij heeft een avontuurlijk verleden achter de rug, van canyoning tot abseilen, bergbeklimmen en naakt-kamperen. Een tijd om nooit te vergeten, maar Kami heeft inmiddels zijn wilde haren ingeruild en geniet van zijn pensioen. Het liefste doet hij dat op een balkon. Zijn uiterlijk maakt hem bijzonder; Kami heeft grijs-blauwe wax en cilindervormige bladeren die altijd richting de hemel reiken. Natuurlijk staat 'ie heerlijk te genieten van het zonnetje op jouw balkonnetje!


Verzorging van de Senecio Mount Everest

Kami is geen moeilijke plant. Ondanks dat hij erg van de zon houdt is hij niet heel dorstig, aan een klein beetje water per week heeft hij meer dan genoeg. Wel staat hij het liefst een klein beetje verscholen, van directe zon verbrand hij snel en aftersunnen vindt hij teveel gedoe. Kami is geen grote eter, één keer per maand een beetje plantenvoeding is voor hem meer dan genoeg!


Dotan - Olea (Olijfboom)

Onze artiest Dotan! Eigenlijk heet hij Olea, maar hij stelt zich liever voor met zijn artiestennaam. Voor een gezellige sfeer op het balkon ben je bij Dotan aan het goede adres. Hij is gek op witte wijn, zingt het liefst de hele dag liedjes én zorgt voor versie snacks op tafel! Uh, ja, wie wordt daar niet blij van? Daarnaast is Dotan een mega zon aanbidder. Een plekje bij jou op het balkon maakt hem intens gelukkig.

Verzorging van de Olijfboom

Ja, Dotan is een echte zonaanbidder. Kijk dan ook niet gek op als hij je hele gieter leeg drinkt, hij houdt namelijk van een flinke slok water na een lange dag zonnen op het balkon. Van al dat zingen krijgt hij trouwens ook een droge strot. Dus ja, water, het is wel duidelijk denk ik he? Eten hoeft Dotan daarentegen dan weer niet, al dat water vult zijn buik al meer dan genoeg én als hij echt trek heeft in een lekkere snack, neemt hij gewoon één van zijn eigen olijfjes!

Afbeelding van het balkonpakket

 

Gerrie - Laurus Nobilis (Laurier)

Daar hebben we Gerrie! Onze bourgondiër, die geniet van de kleine dingen in het leven. Zijn lievelingsgerechten zijn gerechten zoals stoofvlees met aardappeltjes, ondanks zijn originele naam - Laurus Nobilis - is Gerrie zo lekker gewoon gebleven! Oorspronkelijk komt Gerrie uit Azië en hij is een lekker temperatuurtje dan ook wel gewend. Zijn voorkeur gaat uit naar een plek in het zonnetje op het balkon! 

Verzorging van de Laurus Nobilis

Gerrie is niet zo moeilijk. Gewoon lekker eten en drinken. Eén keer per maand een scheut plantenvoeding en elke week een slokje water, is voor hem meer dan genoeg. Als Laurier, is het vanzelfsprekend dat zijn bladeren gebruikt worden om mee te koken. Bij Gerrie raden we dat niet aan, de bladeren zijn van Gerrie en moeten lekker van Gerrie blijven!


Loulou - Lavandula (Lavendelplant)

Ja, moeten we Loulou nog voorstellen? Wie kent haar nou niet?! Loulou’s herkenbare geur maakt het vakantieplaatje op jouw balkon compleet. Daarnaast heeft de geur van Lavendel een rustgevende en verlichtende werking. Dankzij Loulou waan jij je binnen 1 minuut in de Franse Provence... helemaal zen. Loulou is naast haar heerlijke lavendel geur ook een echte sfeermaker. Haar paarse kleuren, fleuren jouw balkon helemaal op! Kortom; een echte toevoeging aan jouw planten balkon! 


Verzorging van de Lavendelplant

Het liefst staat Loulou in het zonnetje, dan drinkt ze graag 2x per week een glas water. Hongerig is Loulou niet. In plaats van 1x per maand, eet Loulou maar 2x per jaar! Ohja, stel nou dat het zonnetje een keer niet schijnt.. bij regen is het belangrijk om regelmatig te checken of de grond wel genoeg water heeft gekregen. De dichtbegroeide lavendel laat namelijk soms geen regenwater doorstromen naar de potgrond.


Jopie - Festuca Glauca ‘Intense Blue’

Jopie kleurt heel je balkon blauw! Je kent ‘m misschien wel onder de namen Blauw ‘Schapegras’ of ‘Siergras’. Jopie is liever lui dan moe en is dan ook een echte balkon plant. Hij is niet vies van een beetje chillen en zegt weleens: “Je hebt werkgras en je hebt siergras!”. Nou, wij kunnen je wel vertellen dat Jopie een siergras is, hij steekt namelijk geen blad uit... maar voor op het balkon is dat prima, toch?


Verzorging van de Festuca Glauca

Jopie staat het liefst in het zonnetje en heeft weinig water nodig. Hij heeft het liefst goed gedraineerde (bijna droge) grond om goed te kunnen groeien. Vanwege Jopie zijn minimale inspanning (zeg maar; geen) is voeding voor hem niet nodig. Verder hoef je bij Jopie nergens rekening mee te houden, best makkelijk hé?

Dat waren ze dan, onze 5 Buiten Bazen! Zie jij jezelf chillen, hangen en flaneren met deze planten op balkon? Ze zullen zich méer dan thuisvoelen! Benieuwd naar onze andere zonaanbidders? Gebruik dan onze Plantzoeker en filter op planten die ‘best wel veel licht’ nodig hebben.

Verder lezen

    ... ...