De vetste (vet)planten voor een dikke zomer!

De vetste (vet)planten voor een dikke zomer!

Kiten, hiken, snorkelen, chillen, ijsjes eten, camperen, surfen, dagenlang strandjes en stadjes bezoeken; VET! Dat moet wel een dikke zomer worden. Maar ho, wacht eventjes.. vergeet je groene amigo's niet! De zomermaanden blijken voor vele de moeilijkste maanden te zijn om hun groene amigo's in leven te houden. Vakanties en te veel verleidelijke uitjes, zorgen ervoor dat de verzorging van je groene amigo's er bij in schiet.. Herkenbaar? Wat nou als ik je vertel dat wij de perfecte plantenmatch voor je hebben gevonden? Onze vette vetplanten! Echte zonaanbidders en weinig water nodig, zo hebben jij en je groene amigo's allebei een dikke zomer! Maak kennis met Pablo, Vera, Kami en Sunny.

 

Pablo - Peperomia Obtusifolia

De Braziliaanse Pablo is een echte levensgenieter en chille gast. Naast dat hij prima een paar weekjes op je huis kan passen zonder verzorgd te worden, haalt hij met gemak de schadelijke stof formaldehyde uit de lucht en doet zelf geen vlieg kwaad. Goed gezelschap dus!

Verzorging van de Peperomia Obtusifolia 

Pablo neemt met weinig genoegen, zo heeft hij weinig water nodig en maar een beetje zonlicht. In de zomermaanden krijgt hij 1x per maand graag een beetje plantenvoeding. Verder heb je geen omkijken naar hem, met zijn leuke krullende bladeren en felgroene kleur maakt hij jou en je huis een stukje gelukkiger en vrolijker! 

 

Pablo

Vera - Aloë Vera

Ben jij iemand die snel verbrand op vakantie? Dan ken je onze Vera vast en zeker. Voor alle ‘lobsters’ onder ons; Vera is bekend van de kalmerende Aloë Vera. Daarnaast wordt het sap van Vera ook voor heel veel andere schoonheidsproducten gebruikt. Ga je niet meteen insmeren met het sap van deze woestijnplant, want dan wordt het een rommeltje!

Verzorging van de Aloë Vera 

De wonderschone Vera is niet alleen het mooiste meisje van de klas, maar ook nog eens een van de sterkste. Ze is bijna niet kapot te krijgen en combineert haar looks en muscles ook nog eens met een sterk luchtzuiverend karakter. Verder staat Vera het liefste een beetje in de schaduw en heeft ze vrij weinig water nodig om de zomer door te komen. Easy peasy toch?!

 

Vera

Kami - Senecio Mount Everest

Deze makkelijke boy is niet zomaar een levensgenieter! In zijn jonge jaren beklom Kami met het grootste gemak de hoogste berg ter wereld. Dat is best knap, want hij is niet eens een klimplant. Dat sportieve leventje heeft hij inmiddels achter zich gelaten hoor. Hij staat nu het liefst lekker te chillen of springt op je arm om met je mee naar het park te gaan ;)

Verzorging van de Senecio Mount Everest 

Kami is een makkelijke plant die je snel tevreden houdt. Hij heeft vrij weinig water nodig en maar 1x per maand plantenvoeding in de zomer. Deze blije plant staat het liefst op een lichte plek, zonder direct in het zonlicht te staan. 

 

Afbeelding van een blonde vrouw met de Senecio Mount Everest in haar armen


Sunny - Crassula Sunset

'Sunny one so true, I love you'! De naam zegt het al.. Sunny houdt van de zomer! Haar favoriete maanden van het jaar. Ze zal niet snel klagen over warme temperaturen en weinig water. De zonsondergang is haar favoriete moment van de dag en vakantie vieren doet ze maar al te graag. Zie ik daar een match? ;)

Verzorging van de Crassula Sunset

De Crassula Sunset is een populaire plant, omdat ze zo makkelijk te verzorgen is. Ze is lid van de succulenten-familie, dus heeft ook niet veel plantenvoeding nodig. Sproeien is niet nodig, Sunny heeft alleen wat licht, warmte en soms een scheutje water nodig. 

 

 

Met deze vier vette amigo's kan jouw zomer niet meer stuk! Dit wordt hoe dan ook de dikste en vetste zomer ooooit. Is er een match ontstaan tussen jou en deze groene amigo's? Laat het ons weten op Instagram door ons te taggen (@plantsome) of gebruik #plantsome!

Verder lezen

    ... ...