''‘s Avonds op de bank zitten en dan zien hoe mooi alle plantjes erbij staan.

''‘s Avonds op de bank zitten en dan zien hoe mooi alle plantjes erbij staan.

Planten zijn populairder dan ooit te voren en de ‘Urban Jungle’ trend is er een waar wij ons ontzettend in kunnen vinden! Daarom laten we jou graag kennis maken met inspirerende interieurs van plantastische personen! Deze keer: Idske Haarsma!

Hoi Idske! Waarom moeten meer mensen een Urban Jungle gaan houden?

Planten geven je huis een persoonlijke touch en voor mij voelt het leeg en kaal als er geen planten in huis staan. De sfeer, de gezelligheid… ‘s avonds op de bank zitten en dan zien hoe mooi alle plantjes erbij staan. Dat is voor mij echt genieten! Planten zijn ook nog eens goed voor de gezondheid... win-win dus!

Hoeveel planten behoren er nu tot jouw Urban Jungle?

Tot voor kort hadden we ongeveer 80 planten, maar de verhuizing heeft er voor gezorgd dat we er nu nog 50 over hebben. Het gesleep en gesleur is niet zo goed geweest voor sommige planten, maar daar had ik van te voren al rekening mee gehouden! Ons nieuwe huis biedt weer andere kansen, want nu hebben we veel plek om hangplanten op te hangen… Love it!

Hoe bepaal je welke nieuwe plant je toevoegt?

Allereerst kijk ik naar de beschikbare ruimte! We hebben al een paar grote planten staan en we moeten eraan denken dat er niet teveel joekels van planten in ons huis staan… Al vind ik altijd wel een plekje. Verder vind ik variatie belangrijk, heel veel variatie. Hoe meer verschillende planten, hoe beter!

Welke plant is nu jouw favoriet?

Op dit moment is dat zeker de Monstera! Ik vind het geweldig om te zien hoe groot de Monstera Obliqua en Monstera Deliciosa kunnen worden. De volgende op m’n lijstje is de Monstera Deliciosa Variegata.

Wat is voor jou de belangrijkste eigenschap van een plant?

Ik kijk naar de bladvorm, kleur en hoogte, maar ga eigenlijk nooit gericht op zoek! Als ik een plant mooi vind, moet ik hem gewoon hebben. Ik hou altijd wel een beetje rekening met ‘waar’ die nieuwe plant dan komt te staan. Ik vind dat elke plant goed tot z’n recht moet komen, dus overhaast beslissen doe ik niet.

Is het bijhouden van een Urban Jungle moeilijk? Hoeveel tijd kost het je?

Bij mij gaat de verzorging van de planten vanzelf en gewoon tussen de bedrijven door. Tijdens het koken ga ik vaak even bij mijn planten langs, om te kijken hoe het er met ze voorstaat. Alles wat ik nodig heb voor de verzorging ligt ook niet ver weg, dus de verzorging gaat redelijk snel. Hoeveel tijd het me dus precies kost, weet ik niet! Wel kan ik me uren bezighouden met het verschuiven, veranderen, verpotten en stekken… Dat vind ik een heerlijke bezigheid!

Bedankt Idske, succes én veel plezier met jouw Urban Jungle!

Volg @plantsome op Instagram om meer fijne plantenkiekjes te zien!
Heb jij ook een 'Urban Jungle' en wil je door ons geïnterviewd worden? Mail dan naar hallo@plantsome.nl!

Verder lezen

    ... ...